19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniyede törenler düzenlendi


ADANA (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniyede törenlerle kutlandı.
     Adanada Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bu günün Mustafa Kemal Atatürkün geçlere armağanı olduğunu söyledi.
     Hadinin konuşmasının ardından, Türkiye ve dünyadaki çeşitli spor organizasyonlarında dereceye giren sporculara Vali HÜseyin Avni Coş tarafından çeyrek altın hediye edildi.
     Çeşitli okullardan öğrencilerin hazırladığı şiirler ve günün önemini anlatan yazılar okunduktan sonra halk oyunları ekibi gösteri sundu.
     2. Uluslararası Hava Oyunları Festivaline katılmak için kentte bulunan akrobasi pilotu Murat Öztürk de uçağıyla tören alanı üzerinde gösteri yaptı. Öztürk, uçuş halindeyken telsizle yaptığı konuşmada Adanada olmaktan mutluluk duyduğunu ve herkesin bayramını kutladığını ifade etti.
     Engelli öğrencilerin de dans gösterisi yaptığı etkinliklerde Türk Riders Motosiklet Kulübü üyeleri motor sesleriyle törene renk kattı.
     Daha sonra Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ritmik Jimnastik Kulübü, Trambolin Şov Grubu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tekvando grubu üyeleri de gösteri yaptı.
    
     -Mersin-
    
     Mersinde kutlama programı kapsamında valilik tarafından yürüyüş düzenlendi.
     Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde buluştu.
     Yürüyüş, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Erol Ertan, AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzunun da katılımıyla başladı. İnönü ve Adnan Menderes bulvarlarının bazı bölümlerinin trafiğe katıldığı yürüyüşte vatandaşlar ellerindeki bayraklarla slogan atarak Barış Meydanına kadar yürüdü.
     Vali Güzeloğlu, buradaki konuşmasında, birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir 19 Mayısı daha kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
     Geleceğin bugünün gençleriyle daha güzel olacağını anlatan Güzeloğlu, yarınların Türkiye için birlik, beraberliği ve kardeşliği daha güçlü dönemler getirmesini temenni etti.
     Konuşmanın ardından çeşitli dans gösterileri yapıldı, bando ekipleri konser verdi.
     CHP il teşkilatı tarafından da kentte ayrı kutlama programı düzenlendi. Partinin il binası önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayrakları ve flamalarla, Cumhuriyet Meydanına kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluşan CHPliler, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
    
     -Hatay-
    
     Hataydaki törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Taşkın, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayısın mücadele, barış, kararlılık ve azim ile büyük bir ulusun uyanışı olduğunu kaydetti.
     Yarınların yöneticileri olacak gençlerin, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış, hoşgörü anlayışını devam ettirerek, Türkiyeyi geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağını ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:
     "Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermeyeceksiniz. En küçük bir olumsuzluk karşısında damarlarınızdaki o asil kanla ve yüreğinizdeki imandan aldığınız güçle tek yumruk olarak birlikte bu ülkeyi çok daha güzel şekilde yarınlara taşıyacaksınız. Gençler; sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Sizler bu büyük milletin, devletin yarınlarısınız."
    
     -Osmaniye-
    
     Osmaniyede Devlet Bahçeli Meydanında gerçekleştirilen tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demirin Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
     Demir, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayısın, milletin "Ya istiklal ya ölüm" parolasıyla çıktığı ve zaferle sonuçlandırdığı yolculuğun ilk adımı olduğunu söyledi.
     Gençlerin, milletin temel direği ve dinamiği olduğunu kaydeden Demir, "Geleceğimizin teminatı, gençlerimizdir. Cumhuriyet onların omuzları üzerinde yükselecek. Cumhuriyetimizin kurucuları, nasıl ki gençliğine güvendiyse, 2023 hedefinde de, gençlerin vatan, millet sevdasına, manevi duygulara bağlılığına inanılmaktadır" diye konuştu.
     Törende, halk oyunları, güreş, zeybek, jimnastik, tekvando gösterisi yapıldı. Osmaniye Konaklama Merkezinde kalan Suriyeli gençler de halk oyunları gösterisiyle törene katıldı.
     Vali Vekili Ali Çağlar, ulusal müsabakalar ve gençlik haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödül verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan - Ümit Kahrıman - Kerem Kocalar - İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER