19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kadirli, Sumbas ve Düziçi ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı


OSMANİYE (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kadirli, Sumbas ve Düziçi ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Kadirli ilçesindeki kutlamalarda Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Taşkın Yiğenoğlunun, Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Kadirli Anadolu Lisesi bahçesinde devam eden kutlamalarda, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Taşkın Yiğenoğlu, milli iradenin yaşatılması için özellikle gençlere büyük görev düştüğünü belirterek vatanını en çok sevenin görevini en iyi yapan olduğunu ifade etti.
     Vatanı ve milleti çok sevmenin çalışarak, başarılı olarak, bilgili, kültürlü, ahlaklı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak mümkün olacağını belirten Yiğenoğlu, "Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yoklukları içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti size emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve kıyamete kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Vatanı ve milleti çok sevmekle, çalışarak, başarılı olmakla, bilgili, kültürlü, ahlaklı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmakla mümkündür. Aldığımız bu kutsal emaneti en iyi şekilde koruyup yücelteceğinize inancım tamdır" dedi.
     Tören geçişiyle devam eden programda, öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve şiirlerin okunmasının ardından ilçe genelinde düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Kadirli Anadolu Lisesi öğrencilerince yapılan gençlik yürüyüşü ile sona eren kutlama etkinliklerine, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, bazı daire amirleri ve okul müdürleri ile birlikte öğrenciler katıldı.
     Sumbasta, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önünde başlayan törende, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Cengiz Akdağ tarafından Atatürk büstüne çelenk konuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Sumbas Lisesinde süren törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.
     Kutlamalara, İlçe garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Ramazan Özkan, Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, kurum yetkilileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
     Düziçinde, Kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne Düziçi İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Cumhuriyet Meydanında ise gençlik yürüyüşü yapıldı.
     İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdurrahman Şahin, 19 Mayıs 1919un Türk tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek "Bugün, yok edilmek istenen bir milletin yeniden şahlandığı, esaret zincirlerini kırmak için baş kaldırdığı gündür. Türk vatanının bağımsızlığına karşı yönelen hain ellere müdahale edilmesi şarttı. İşte bugün üzerinde yaşadığımız bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temeli Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Samsuna çıktığı gün olan 19 Mayıs 1919da atılmıştır" dedi.
     19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.
     Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunması ve halk oyunları ekibinin yöresel oyunlardan oluşan bir gösteri sunmasının ardından tören sona erdi.
     Reyhanlıdaki bombalı saldırı olayı nedeniyle yapılacak olan halk konserinin iptal edildiği bildirildi.
     Törene Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serdar Arbaş, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdurrahman Şahin, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Recber, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat-Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER