22. Hasyurt Tarım Fuarı

22. Hasyurt Tarım Fuarı -Fuarda suda yetiştirilen domates kökü ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor


ANTALYA (A.A) - 22. Hasyurt Tarım Fuarında tarım firmaları tarafından ziyaretçilerin beğenisine sunulan ürünler arasında bulunan suda yetiştirilen domates bitkisi, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
     Antalya Tarım Satış Pazarlama Müdürü Cüneyt Coşgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşılama domates kökünü göstermek amacıyla su kültüründe domates kökünü yetiştirerek çiftçilere göstermek istediklerini söyledi. Aynı şekilde üretim şeklini Türkiyede gerçekleştiren ilk firma olduklarını ifade eden Coşgun, su kültüründeki üretimlerinin yurt dışında da büyük ilgi gördüğünü anlattı.
     Suda yetiştirilen yabani kök anacına vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Coşkun, "Yabani anaç aşılama yöntemindeki kök sistemini üreticilere gösterebilmek için fuardan yaklaşık üç ay kadar önce su kültüründe üretim gerçekleştirdik. Bu anaçlar yabanidir, hastalık dayanıklılığı yüksek ve verim kalitesi standarttır. Bu faktörler çiftçilerimiz için yabani anaç ve aşılama domatesi tercih etmelerindeki en büyük etkenler" dedi.
     Normal bir domates üretiminden 8-10 salkım domates alınırken, yabani anaçla aşılanan domates kökünden 20-25 salkım ürün elde edilebildiğine dikkati çeken Coşgun, uzun periyot ve kaliteli üretimin üreticiye getirisinin büyük olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 22. Hasyurt Tarım Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER