23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Kocaeli Valisi Topaca: -"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve dayanışma içinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, Türk Milletinin tüm güçlükleri aşacağını kanıtlayan kahramanlık desta


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Topaca, mesajında, cumhuriyetin temel kurumlarından TBMMnin açılışının 93üncü yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 23 Nisanın Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunun habercisi olduğunu, milletin üstün iradesini temsil ettiğini bildirdi.
     Atatürkün Anadoluya geçerken yalnızca bağımsızlığı ve yurdun kurtarılmasını değil, aynı zamanda kendisine özgü değerleri bulunan, milletin şanlı tarihine ve yüceliğine yakışır yeni bir devletin kurulmasını amaçladığına dikkati çeken Topaca, TBMMnin Atatürkün düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin hayata geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlarından biri olduğunu kaydetti.
     Topaca, şöyle devam etti,
     "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve dayanışma içinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, Türk Milletinin tüm güçlükleri aşacağını kanıtlayan kahramanlık destanımızdır. Sizleri çok seven, önem ve değer veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz diyerek, Türk çocuklarına sonsuz güvenini vurgulamıştır.
     Geleceğin güçlü Türkiyesinin kurulmasının sizlerin elinde olduğuna inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMMnin açılış gününü sizlere armağan ederek, sevgisini, inancını ve güvenini anlatmak istemiştir."
     Topaca, çocukların çağdaş ve mutlu Türkiyeyi temsil ettiğini, onların nitelikli, tarihini iyi bilen, kültürlü, aydınlık düşünceli, yeniliklere ve gelişmelere açık, insana değer veren, ulusal değerlerini önemseyen, kişilikli kuşaklar olarak yetiştiğini görmenin, en büyük mutluluk olacağını vurguladı.
     Topaca, mesajını şöyle tamamladı:
     "Milletini ve yurdunu seven, özgüveni yüksek, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen, her şartta ve ortamda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır kuşaklar olarak, çabalarınızla yarınlarımızın daha aydınlık olacağından kuşku duymuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum."
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER