24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Öğretmenler Günü, Antalya ve Muğlada törenle kutlandı -Antalya Valisi Altıparmak: -Antalya turizmde birinci, sağlıkta üçüncü, eğitimde 11inci sırada


ANTALYA (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Antalya ve Muğlada düzenlenen törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtını çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören, Antalya Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, buradaki törende yaptığı konuşmada, çok özel bir bölgede, coğrafyada, medeniyetlerin ortasında bulunan bir ülkede yaşadıklarını belirtti.
     Türkiyenin ve Antalyanın dünyada çok özel yeri olduğunu vurgulayan Altıparmak, Ülkemize baktığımız zaman tarımda, turizmde, gerçekten önemli bir yerde. Dünyanın 3üncü tarım ülkesiyiz. İhracat açısından 4üncü ülkeyiz. 10 yıl öncesine kadar 23 milyar olan tarım potansiyelimiz bugün 63 milyara çıktı. Ziyarete gelen büyükelçiler, bize yardım edin, sizin iş adamlarınızla birlikte Ortadoğuya, Uzakdoğuya, Afrika ülkelerine gidelim diyorlar. Avrupanın en önemli ülkelerinin büyükelçileri bize geldiklerin bu talepleri iletiyorlar dedi.
     Antalyanın Türkiyede yaşanılabilir iller sıralamasında 2inci sırada olduğuna dikkat çeken Altıparmak, şöyle konuştu:
     Antalyaya turizm açısından bakınca 11 milyon insan geliyor ve dünyada Londra ve Paristen sonra 3üncü sırada. Türkiyede ise turizmde birinci, sağlıkta üçüncü, eğitimde 11inci sıradayız. Eğitimde bulunduğumuz yer her ne kadar iyi görünse de hala katedeceğimiz uzun bir yol var. İnivasyonda 15, gelişimcilikte 17, erişilebilirlikte 18, teknolojide 5inci sıradayız. Bu yaşanılabilir ili daha yaşanılabilir kılmak için ve daha huzurlu yaşamak için gayret ve çaba gösteriyoruz.
     Vali Altıparmak, Antalyada kütüphane sayısının az olmasına değinerek, ilde sadece Tekelioğlu Kütüphanesi olduğunu, Kepezde, Aksuda veya bu tür yerlerde kütüphane denecek yerlerin olmadığını söyledi.
     Okullarda yapılan çalışmaları anlatan Altıparmak, Yapılan çalışmalar az gibi görünebilir. Eğer önümüzdeki geleceği birlikte inşa edeceksek, birbirimizi anlamak, birbirimizi çok iyi dinlemek zorundayız diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün millet mektepleri başöğretmenliği payesini kabul ettiği günün anısına, 24 Kasım 1928in Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının yıl dönümü olduğunu söyledi.
     Gülay, öncelikli sorunun eğitim olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Eğitim sistemimizin omurgasını oluşturan, sistemi işleten ve yönlendiren öğretmenlerimiz sayesinde ülke kalkınması ve ilerlenmesi sağlanmaktadır. Atalarımızdan aldığımız emaneti en iyi şekilde korumak, genç nesilleri milli tarihi ve kültürel değerlere bağlı, ülkesine ve vatanına sahip çıkan bilinçli bireyler olarak yetiştirmek en asli görevimizdir. Geleceğimizi inşa etme yolunda eğitim seferberliğinin öncülüğünü yapan öğretmenler, okuyan, araştıran, gelişmeleri yakından takip edebilen ve başkalarının haklarına saygı gösteren genç beyinleri topluma kazandırdıkça Türkiye sadece bu yüzyıla değil önümüzdeki asırlara da damgasını vuracak güce ulaşacaktır.
     Milli Eğitim Bakanlığınca oluşturulan sistem çerçevesinde eğitim başarısı ve vizyonunun geliştirilmesi adına ciddi çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Gülay, özellikle Vali Ahmet Altıparmak öncülüğünde başlatılan değerler eğitimi faaliyetine büyük önem verdiklerini ifade etti.
     Türk milletinin geleneklerini korumak, 40 ayrı ülkeden ve 80 ayrı ilden öğrencinin öğrenim gördüğü Antalyada, kent kültürü oluşturmak, çocuklarımızın ve gençlerimizin beraber dayanışma içinde yaşama bilincini geliştirmek adına değerler eğitimi faaliyetlerini sahiplenmek durumunda olduklarını belirten Gülay, Eğitim başarısının arttırılması ve kalıcı hale getirilmesi amacıyla yürütülen ilk öğretim ve lise başarı arttırma projesi de en başarılı çalışmalarımızdandır. Antalyada büyük başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. Öğretmenlerime verdiğiniz emek ve çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim dedi.
    
     -Muğla-
    
     Muğla Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde devam etti.
     Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.
     Vatandaşların hayatları boyunca eğitim almaya ihtiyaç duyduklarını belirten Çınar, Bizim medeniyetimiz öksüz bir medeniyet değildir. Köksüz bir medeniyet hiç değildir. Tam tersine medeniyetimizin kökü ilme, irfana, hikmete, bilgiye, öğrenmeye ve öğretmeye dayalıdır. Biz, bana bir harf öğretenin kölesi olurum diyen bir medeniyetin mensuplarıyız dedi.
     Çınar, mesleğin türlü zorluklarına rağmen her öğretmenin dünyaya yeniden gelse yine öğretmen olmak istediğini, öğretmenlik mesleğinin sevilmeden yapılması zor olan bir meslek olduğuna işaret etti.
     Programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenlere öğretmen yemini ettirildi.
     Muğla Turgutreis Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan Öğretmenler odası adlı sunumun ardından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER