26. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak

26. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali -Taşköprü Belediye Başkanı Arslan: Festivaller, birlik ve beraberliğin simgesi, gurbettekilerle kaynaşma vesilesidir


KASTAMONU (A.A) - 26. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı.
     Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yıl ilçe olarak aynı anda birden fazla coşkuyu bir arada yaşadıklarını söyledi.
     29 Ağustos tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Taşköprüye gelişinin 87. yıl dönümünü kutladıklarını anlatan Arslan, Aynı zamanda bugün ise 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümünü ve Taşköprünün bayramı olan Sarımsak Festivali ile taçlandık. Festivaller, birlik ve beraberliğin simgesi ve gurbettekilerle kaynaşma vesilesidir. Yöre kültürü ve kendine özgü güzelliklerin tanıtılmasındaki en büyük araçtır. Taşköprü ilçemiz tarihi, kültürü, doğası ve yaşanılırlık düzeyinin yüksekliğiyle gerek bölge gerekse ülke genelinde önemli bir konumdadır. İlçemizin bu konuma gelmesinde ise festivalimizin büyük payı vardır diye konuştu.
     Festivalin açılış programına, Almanya, Venezuela, KKTC ve Slovakya halk oyunları ekibi de yer aldı.
     Konuşmaların ardından ilçeye adını veren tarihi köprünün önünde kurban kesilerek, yapılan duanını ardından festival açılış kurdelesi kesildi.
     Açılış törenine AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti İstanbul Milletvekili Haldun Ertürk, MHP milletvekilleri Murat Başesgioğlu, Emin Çınar, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Etkinlikler kapsamında 3. Pompeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışı gerçekleştirildi.
     Bugün başlayan 26. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali, pazar günü sona edecek.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu - Esra Karamuk - Mustafa Gökceoğlu / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 26. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER