29. Uluslararası Fizik Kongresi, Bodrumda yapılacak

29. Uluslararası Fizik Kongresi, Bodrumda yapılacak


MUĞLA (A.A) - Türk Fizik Derneği tarafından düzenlenen Türk Fizik Derneği 29. Uluslararası Fizik Kongresinin Bodrumda gerçekleştirileceği bildirildi.
     İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş, yaptığı yazılı açıklamada, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, TÜBİTAK, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve bazı üniversitelerin desteği ile Türk Fizik Derneği tarafından düzenlenen Türk Fizik Derneği 29. Uluslararası Fizik Kongresi bilimsel toplantısının Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Akkuş, yarın başlayacak kongrenin 8 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edeceğini ifade etti.
     Kongrenin ilk gününde Türk Üniversitelerinde Fizik: Eğitim ve Araştırma konulu panel düzenleneceğini belirten Akkuş, panelde fen fakültelerinde fizik, kimya, biyoloji, matematik bölümlerinde öğrenci kontenjanlarının boş kalması sorunu ve çözüm önerilerinin tartışılacağını kaydetti.
     Kongrede atom, molekül ve plazma fiziği, uygulamalı fizik, yoğun madde fiziği ve istatistiksel fizik, nükleer fizik ve yüksek enerji parçacık fiziği, fizik eğitimi ve felsefesi, matematiksel fizik, astrofizik ve kozmoloji konularında değerlendirmelerde bulunulacak.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 29. Uluslararası Fizik Kongresi, Bodrumda yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER