3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası

3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası -CMAS ve TSSF tarafından düzenlenen 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası açılış seremonisiyle başladı


ANTALYA (A.A) - Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası başladı.
     Titanic Resort Otelde TSSF Başkanı İnkılap Obruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilkinin de 2008 yılında Antalyada yapıldığını hatırlatarak, bu yıl 3üncüsü düzenlenecek şampiyonaya tekrar ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduğunu söyledi.
     CMASa üye 143 ülkeden 15inin yönetim kurulunda bulunduğunu belirten Obruk, Türkiyenin CMASın yönetim kurulunda yer alan ülkelerden biri olmasının çok önemli olduğuna dikkati çekti.
     Obruk, Milli sporcularımız şampiyonaya çok iyi hazırlandı ve çok iddialıyız. Çünkü son 8 yılda millilerimizin dünya ve Avrupa ikincilikleri var. Avrupa Şampiyonasında 6 erkek, 6 kadın olmak üzere toplam 12 sporcu ile mücadele edeceğiz. Şampiyonada Fransa, İspanya, Yunanistan, Sırbistan, İtalya gibi ülkeler başta olmak üzere toplam 9 ülkeden 66 sporcu mücadele edecek diye konuştu.
     Başkan Obruk, 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasının iki bölüm halinde gerçekleştirileceğini ifade ederek, ilk bölüm olan Küp Apnea yarışlarının Kemer Phaselis koyunda denizde, ikinci bölüm olan Dinamik Apnea yarışlarının ise Larada Titanıc Resort Otelin havuzunda yapılacağını kaydetti.
     Şampiyonanın başlama tarihinini Cumhuriyetin 89. yılının yıl dönümüne bilinçli olarak denk getirdiklerini anlatan Obruk, Antalyanın hava şartlarının milli sporcular için elverişli olduğunu ve sporcuları alacağı iyi derecelerle sportif anlamda da bayramı kutlamak istediklerini bildirdi.
     Obruk, Şampiyonada TSSF ve CMAS Serbet Dalış Teknik Kurul Başkanlığını Levent Ucuzalın yapıyor olması çok önemli dedi.
     Dinamik Apnea dalında serbest dalış dünya ikinciliği olan kadın milli sporcu Derya Can Pamuk ve 2008 yılında Avrupa ikincisi olan milli sporcu Bilge Çingigiray, Avrupa şampiyonu olmak için yarışacak. Sabah başlayacak şampiyona 3 Kasımda sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER