651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru -Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Özcan: -Edirnedeki otellerde toplam 1630 yatak mevcut. Kırkpınar potansiyeli açısından bu yatak sayısı yetersiz


EDİRNE (A.A) - Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, Edirnedeki otellerde toplam 1630 yatak mevcut. Kırkpınar potansiyeli açısından bu yatak sayısı yetersiz dedi.
     Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla Edirnedeki otellerin bu tarihlerde dolu olduğunu söyledi.
     Kırkpınarın hareketliliği düşünüldüğünde Edirnedeki yatak sayısının yetersiz olduğunu ifade eden Özcan, şöyle devam etti:
     Öğretmenevi ile diğer kamu kurum ve kuruluşları haricinde Edirnedeki otellerde toplam 1630 yatak mevcut. Kırkpınar potansiyeli açısından bu yatak sayısı yetersiz. Sporcular, sporcuların aileleri, yerli ve yabancı turist akını nedeniyle Edirne konaklama sıkıntısı çekiyor. Bu yoğunluk Mecidiye köyünde başlatılan sertifikalı ev-pansiyon sistemi örnek alınarak Edirnede çözülebilir. Ayrıca, bir yıl öncesinden otel rezervasyonu için Amerika, İngiltere, Fransa ve Japonyadan gelmek isteyen sporseverler bizden bilgi aldı ve otellerden yer ayırttı.
     Edirneyi Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Gökhan Balta da Kırkpınar etkinliklerinde Edirnedeki bütün otellerin yüzde 100lük doluluk oranıyla çalıştığını belirterek, Bu konaklamanın yüzde 50sini Edirne Belediyesi gelecek misafirleri ağırlamak için, yüzde 25ini Kırkpınarın sembolü ağanın misafirleri, yüzde 20sini kendi imkanlarıyla gelen vatandaşlar ve yüzde 5ini ise yabancı turistler oluşturuyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER