ABDli heyet GTOyu ziyaret etti

ABDli heyet GTOyu ziyaret etti -GTO Başkanı Aslan: -Bölgede güçlü bir Türkiyenin, ABD için hayati bir önem taşıdığı bir gerçek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, bölgedeki güçlü Türkiyenin, ABD için hayati önem taşıdığını bildirdi.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, ABD Kongre üyelerinin danışmanlarından oluşan 17 kişilik heyet, odayı ziyaret etti.
     Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Virginia Foxxun Dışişleri Yasama Müşaviri Josh Massingillin başkanlığındaki heyete, Merkezi ABDde bulunan Türk-Amerikan Koalisyonu (TCA) Başkan Yardımcısı Başak Kızıldemir de eşlik etti.
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye ve ABDnin dost ve müttefik iki ülke olduğunu belirtti.
     Türkiye ve ABD ilişkilerinin iki ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını aktaran Aslan, şunları kaydetti:
     Türkiye ve ABDnin gelecekle, özgürlükle ilgili birbiriyle örtüşen ortak hayalleri var. Bu sebeple, dost ve müttefik olan bu iki ülke arasındaki ilişkilerin sürekliliği ve daha da iyileştirilmesi gerekiyor. Ayrıca bu bölgedeki güçlü bir Türkiyenin, ABD için hayati bir önem taşıdığı bir gerçek. Bu sebeple mevcut ilişkilerin çok daha ilerilere taşınmasını istiyoruz. Sizlerden ricamız ABD toplumuna Türk toplumunu iyi anlatmanız yönündedir.
     Gaziantepin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgi veren Aslan, Gaziantepin son yıllarda birçok alanda gelişim sağladığını ve bu gelişimle Türkiyedeki illere model olarak gösterilen, bölgenin ve Türkiyenin önemli illerinden biri olduğuna dikkat çekti.
     aslan, ABDli ve Avrupalı yatırımcılar için özellikle hedef pazarlara olan yakınlığı ve üretim altyapısı ile Gaziantepin cazip bir kent olduğunu da vurgladı.
    
     -ABD ve AB ülkelerine Suriye konusunda sitem-
    
     Suriyede yaşanan olaylara da değinen Aslan, şöyle devam etti:
     Olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin yaşamlarını sürdürmeleri noktasında hükümet olağanüstü bir gayret içerisinde. Bu noktada özellikle ABD ve AB üyesi ülkelere sitemimiz var. Suriyeli sığınmacıların şuana kadar Türkiyeye maliyetleri neredeyse 1 milyar dolara yaklaştı. Bu anlamda Türkiyeye verilen sözlerin tutulmadığını görmek bizleri üzüyor. Bildiğimiz kadarıyla bazı Arap ülkelerinden küçük miktarlarda destek var. Bunu da bir sitem olarak sizlere ifade etmek isterim.
     Konuşmanın ardından Aslan, günün anısına heyet başkanı Massingille hediye verdi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber ABDli heyet GTOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER