Adalet Bakanı Ergin Hatayda:

Adalet Bakanı Ergin Hatayda: Bu ülkede demokratik standartların yükseltilmesi, insan haklarının tüm gerekleriyle egemen kılınması noktasında yoğun bir çabamız var


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bu ülkede demokratik standartların yükseltilmesi, insan haklarının tüm gerekleriyle egemen kılınması noktasında yoğun bir çabamız var dedi.
     Bakan Ergin, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bakan Ergin, kürtaj konusunda yöneltilen soruya, konunun Sağlık Bakanlığının konusu olduğunu, fakat ülkede insan hakları ve demokrasi sorununun çözülmesi halinde, tüm sorunların çözümüne katkı sunacağını söyledi.
     Bu ülkede demokratik standartların yükseltilmesi, insan haklarının tüm gerekleriyle egemen kılınması noktasında yoğun bir çabamız var diyen Ergin şöyle devam etti:
     Parlamentoya sevk etmek üzere Bakanlar Kuruluna getirdiğimiz 4. Yargı Paketi var. Bu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Türkiye aleyhine vermiş olduğu kararları ortadan kaldıracak bir çalışmadır. Bu çalışma hataya geçtiğinde önemli ölçüde Türkiyede demokrasimizin eksiklerini tamamlamaya dönük paket olacaktır. Bunlar gerçekleştiğinde bu ülkede, bu topraklar üzerinde insan hakları ve demokratik özgürlükler adına önemli eksiklikler ikmal edilmiş olacaktır. Bu da sorunların çözümü noktasında bize mesafe kazandıracaktır.
     Ergin, Hatay ve İskenderunun çok önemli bir süreç içerisinde bulunduğunu söyledi.
     İskenderunun eski ihtişamına tekrar kavuşacağını, hatta daha da ileri bir seviyeye giderek, Doğu Akdenizin en önemli merkezi olacağını belirten Ergin, şöyle konuştu:
     İskenderun, iddia ile söylüyorum kapasite açısından Mersini de geçecektir. Bu bölge hinterland açısından daha geniş bölgeye hitap edecek bir bölge. Sınır bölgede olmamız, komşu ülkelere yakınlığımız önemli avantajlar sağlıyor. Limanımızın konteyner limanına dönüşmesi ve kapasitenin arttırılmasıyla beraber önemli bir cazibe merkezi haline gelecek İskenderun. Bu hareketlilikle beraber bu kapasiteyi kaldıracak altyapı çalışmaları yapmak görevimiz. Bunun yanında limanı besleyecek tesislerin de eş zamanlı olarak faaliyete girmesi gerekiyor.
     Ergin, Hatayın Büyükşehir Belediyesi olması konusununda, İçişleri Bakanlığının ortaya koyduğu bir kriter bulunduğunu ve bu kriterler doğrultusunda karar alınacağını söyledi.
     Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verme hakkına sahip olmadığını anlatan Ergin, şöyle devam etti:
     Bu tasarı henüz önümüze gelmedi. Tasarı önümüze gelmediği için detaylı bilgi verme hakkına sahip değiliz. Ancak 750 bin nüfus kriteri var. 750 bin nüfusu aşan yerlere, mülki sınırlar esas olmak üzere büyükşehir kurulması esası var. Mülki sınırlar dediğimiz tüm ilçeleri sınırları içine alacak bir büyükşehir kurulması öngörülüyor. İlçe belediyeleri varlığını koruyacak, yeni ilçelerin de kurulması söz konusu fakat ayrıntılar henüz netleşmedi. 2012 yılının sonuna kadar bu tasarının yasalaşmasını bekliyoruz. Payasın ilçe olması konusunda tek başımıza bir karar alma hakkına sahip değiliz. Fakat bu konuda bir gayretimiz var.
     Ergin, Amanoslardaki terör olaylarıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:
     Son dönemlerde artan Amonoslardaki asayişle ilgili olarak bir çalışma değil, birden çok çalışma var. Bu konunun en yetkilileri birden çok defa bir araya geldiler. Detaylı çalışmalar yapıldı. Takdir edersiniz ki bu çalışmalar davul zurna eşliğinde yapılmaz. Önemli olan alınması gereken tedbirlerin alınmasıdır, yapılması gereken çalışmanın yapılmasıdır. Bunlar yapılıyor bu noktada müsterih olun. Bu mücadele açısından gerekli olan manevi, lojistik her türlü destek sağlanıyor. Bu konuda hiç bir destek esirgenmiyor. İyi bilinmeli İnşallah bu mücadeleyi başarıyla tamamlayıp bölgemiz bu illetten kurtarırız dedi.
     Bakan Ergin, daha sonra İskenderun Sevgi Evlerinde kalan çocuklar tarafından yapılan, el sanatlarından oluşan çalışmalarının yer aldığı Halk Eğitim Merkezindeki sergiyi açtı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Ömer Soylu/Ali Güreli
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin Hatayda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER