Adalet Bakanı Ergin:

Adalet Bakanı Ergin: -Türkiyeyi doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle kalkınma noktasında eşit seviyeye getirmek için çalışıyoruz


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiyenin tüm bölgelerini kalkınma noktasında eşit seviyeye getirmek için çalıştıklarını belirtti.
     Bakan Ergin, İskenderun ilçesinde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, Büyükşehir Kanun Tasarısı üzerinden çok spekülasyon yapıldığını belirtti.
     Türkiyeyi bütünleştirmek için çalıştıklarını dile getiren Ergin, (Memleket eyalet sistemine gidecek, memleket bölünecek, Hatayı bölüyorsunuz, İskenderunu bölüyorsunuz, ayırıyorsunuz, ayrıştırıyorsunuz) gibi gerçeklerle ilgisi olmayan şeyler söyleniyor. Bırakın siz İskenderunu Hatayı ayrıştırmayı biz 74 milyon Türkiyeyi bütünleştirmek için çalışıyoruz dedi.
     Ülkenin en ücra köşesine kadar kamu hizmetlerinin gitmesi için gayret gösterdiklerini dile getiren Ergin, şunları söyledi:
     Türkiyeyi doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle kalkınma noktasında eşit seviyeye getirmek için çalışıyoruz. Bu ülkede, 74 milyonu kardeşçe geleceğe taşımanın adımlarını attık, atıyoruz, alt yapısını inşa ediyoruz. Hiç kimse, bu tür spekülasyonlar ile prim yapacağını zannetmesin. Halkımız bunlara prim vermez. İstanbul ve Kocaeli kaç yıldır büyükşehir uygulamasını yaşıyor. Büyükşehir ile kentin en ücra noktasına kadar hizmet gidebiliyor. İmar bütünlüğü sağlanabiliyor. Bir belde on katlı binalar, bir belde de dört katlı imar uygulamaları var. Gecekondular o biçimde. Kentlerin doğal afetlere hazır olması gerekiyor. Bunu düzgün bir şekilde yapabilmenin yolu imar bütünlüğünden geçiyor. Bu sınır ayırımlarının halk için bir kıymeti yok. Bunlar bu sınırlar içerisine hizmet getirecek kamu görevlileri içindir. Bu hizmetleri kim yapacak onların düzenlenmesini yapıyoruz.
     Bayramlaşma törenine AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Muhammet Öntürk, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Soylu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER