Adanada hasat şenliği

Adanada hasat şenliği -Adana Yerel Karpuzu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında yetiştirilen karpuzlar hasat edildi


ADANA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hazırlanan Adana Yerel Karpuzu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında yetiştirilen karpuzlar hasat edildi.
     Proje kapsamında merkez Karaisalı ilçesine bağlı Çakallı köyünde eğitim verilen 25 çiftçinin yetiştirdiği karpuzların hasadı Adana Valisi Hüseyin Avni Coşun katıldığı törenle yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, törende yaptığı açıklamada, 1980li yıllarda üretiminden uzaklaşılan yerel karpuzu tekrar çiftçilerin gelir kapısı haline getirmek istediklerini söyledi.
     Eğitim verilen çiftçilerin, yüksek rekolte elde ettiğini belirten Aygül, Çok lezzetli olan bu karpuzumuzun ekim alanlarını daha da arttırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki, organik olarak üretilecek bu karpuz yeniden tüm sofralarda olacak dedi.
     Hasat şenliğine, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ve köylüler katıldı.
     Adana Valisi Çoş, hasadı yapılarak dilimlenen karpuzları protokol üyelerine ikram etti.
     Törende tiyatro gösterileri yapılırken, yerel sanatçılar da konser verdi.
    
     Muhabir: Adana / Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Adanada hasat şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER