Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Gölbaşı METEM Lisesi şiir dinletisi düzenledi


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Lisesi (METEM) şiir dinletisi düzenledi.
     Okul bahçesinde geleneksel olarak 7ncisi düzenlenen şiir dinletisinde konuşan METEM Lisesi Müdürü Veysel Ağır, kendilerini dinlemeye gelenlere teşekkür ettiğini ifade ederek 7 yıldır şiir dinletilerinin aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.
     Şiir müzik dinletisinde örgenciler şiirlerini sergiledi, Halk Eğitim Merkezi bağlama usta öğreticisi Erdal Doğan da dinleyenlere mini bir konser verdi.
     Şiir dinletisine Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, İl Encümeni Şeref Kara, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
    
     -Balkar İlköğretim Okuluna park-
    
     Gölbaşına bağlı Balkar beldesi İlköğretim Okulunda 2011-2012 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi ile okula kazandırılan yeşil alan parkının açılışı yapıldı.
     Serginin ve yeşil alanlı parkın açılışını Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Balkar Belde Belediye Başkanı Orhan Orhan yaptı.
     Okul Müdürü Adem Kördiş, okula göstermiş oldukları ilgiden dolayı tüm misafirlere teşekkür ettiğini söyledi.
    
     -Milli Eğitim Müdürü Özkanın Tut ilçesi ziyareti-
    
     Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Tut ilçesini ziyaret etti.
     Tut Öğretmenevinde incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Öğretmenevi Müdürü Şevket Alpay ve Müdür Yardımcısı Şahin Solak ile birlikte öğretmenevini gezdikten sonra beyaz bayrak alan, Tut Nene Hatun Anaokulunu ziyaret etti.
     Özkan, İlçe Kaymakamı Ramazan Kendüzlerin davetlisi olarak bu yıl emekli olan korucuları adına verilen yemekten sonra ilçeden ayrıldı.
    
     -Belediyenin içme suyu çalışması-
    
     Kahta Belediyesi ile İller Bankası yetkilileri iki günlük araştırmadan sonra Haydaran İçme Suyu ihale öncesi tespit tutanağını imzaladı.
     İmzalar Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve İller Bankası Genel Müdürlüğü Alt Yapı Uygulama Daire Başkanlığı Müdürü Hüseyin Özaslan arasında atıldı.
     Özaslan, yaptığı konuşmada, şu bilgileri verdi:
     Çalışmalarımıza start verdik. Kahta Belediyesi de diğer bitmekte olan resmi işlemlerini son aşamaya getirdi. Yaklaşık olarak iki yıl sürecek bir çalışmaya başlayacağız. Bizler en kısa sürede bitirmek için çok çalışacağız, fakat arazi şartlarının çetin olması nedeniyle bu süre uzayacak.
     Başkan Turanlı ise konuşmasında, şunları kaydetti:
     Kahta ilçemizin içme suyu ihtiyacını uzun süre karşılayacak olana bu projeyi hayata geçirdik. Haydaran Suyu projesi için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanla bile görüştük. Haydaran içme suyunun bu noktaya gelmesinde o görüşmenin büyük bir katkısı var. Bu güne kadar yapılan hizmetler Kahtanın kuruluşundan beri yapılmadı. Biz yarım dönemde Kahta tarihi kadar yatırım yaptık.
     Konuşmaların ardından Başkan Turanlı, Özaslana el dokuma yolluk hediye etti.
    
     -Karne uyarısı-
    
     Kahta Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin, çocuğun ruh sağlığında onarılması güç hasara yol açabileceği uyarısı yaptı.
     Kılınç, yaptığı açıklamada, dönem sonunda alınan karnenin, çocuğun yanı sıra, ailenin ve eğitim sisteminin de karnesi olduğu unutulmaması gerektiğini belirtti.
     Öğrencinin başarısında ailenin önemli bir yeri olduğunun altını çizen Kılınç, şunları söyledi:
     Öğrencinin almış olduğu karnenin sorumluluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir. Çünkü ailenin ilgisizliği eğitimsizliği gibi nedenler de karneyi etkiler. Aile içerisindeki sorunlar, çalışma odasının olmaması, arkadaş çevresi, mevsimlik işçilik, öğrenme güçlüğü gibi sorunlar karnedeki notları etkilemektedir.
     Aile içi ilişkilerin sağlıklı olduğu, çocuğun kişiliğine saygıda bulunulan ve kendisini geliştirmesinin desteklendiği bir ailede başarının da o oranda yüksek olması beklenir. Karne sonrasında öğrencinin notları düşükse genellikle bu durumdan öğrenci sorumlu tutulur, eleştirilir, suçlanır. Oysa yapılması gereken, karnedeki düşük notların nedenlerinin ana-baba-çocuk üçgeninde değerlendirilmesidir.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER