Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi tanıtım toplantısı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi tanıtım ve Adıyamanda Tarım toplantısı gerçekleştirildi.
     Merkezin tanıtımı, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda yapılan toplantıda gerçekleştirildi ve katılımcılara Adıyamandaki tarım faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
     Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Oğuz, merkezin kuruluş amacı ve faaliyetlerini anlattı.
     Adıyamanda tarımla ilgili kurum, kuruluş ve çiftçilere tarımsal uygulama ve arazi yönetimi konusunda araştırma ve adaptasyon sonuçlarını anlatmayı, benimsetmeyi ve uygulatmayı amaçladıklarını dile getiren Oğuz, Böylece ülke ve bölge ekonomisine üniversitemizden beklenen katkıyı sağlamayı hedefliyoruz dedi.
     Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Garip Yarşi de, Adıyamanda sebze yetiştiriciliği, sebzeciliğin sorunları ve sebzecilikte önerilen iş kolları hakkında sunum yaptı.
     Atatürk Barajının yapılmasından sonra iklimin daha nemli ve ılıman olmasının birçok sebze tür ve çeşidinin yetiştirilmesine olanak sağladığını dile getiren Yağşi, şöyle konuştu:
     İl genelinde domates, kavun, karpuz, biber ve patlıcan yetiştiriciliği önem taşıyor. Özellikle kışlık sebzelerden marul, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası ve brokoli yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi gerekiyor. Ayrıca enginar ve kereviz gibi sebzelerin yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yapılmalıdır. Bu bölgede, özellikle sebzelerin ekim ve dikim tarihlerinin net olarak ortaya konabileceği çalışmalara ihtiyaç var. Üniversitenin ilgili bölümleri, tarımsal alanda faaliyet gösteren özel işletmeler ve kamu kurumları yapacakları çalışmalarla bölge tarımına önemli katkıda bulunabilirler.
     Toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, siyasi parti ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Besnide ekmek israfını önleme çalışması-
    
     Besni ilçesinde Ekmek İsrafını Önleme kampanyası kapsamında toplantı düzenlendi.
     Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Şanlıurfa Toprak Mahsulleri (TMO) Ofisi Şube Müdürü Abdurrahman Güneş, Besni TMO Ofisi Ajans Müdürü Mehmet Gülmez, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uzmanı Sedat Seçkin Bozkurt katıldı.
     Kaymakam Gürkan Demirkale, toplantıda, ekmek israfını önlemek amacıyla ilçede çalışmalar başlatılacağını söyledi.
     TMO Ajans Müdürlüğünün teknik desteği ile tüm okullarda öğrencilere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapılacağını ifade eden Demirkal, Müftülüğümüz bünyesinde camilerimizde ve Kuran kurslarında israfın önlenmesine yönelik vaazlar verilecek. Çeşitli afişlerle kampanyanın tanıtılması sağlanacak. Bu çerçevede ben de halkımızı ekmek israfını önlenmesine yönelik daha dikkatli ve bilinçli davranmaya davet ediyorum dedi.
     TMO Şanlıurfa Şube Müdürü Güneş de, Besni halkının kampanyayı hep birlikte yürüteceğine, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sunmak için elinden geleni yapacağı inandığını belirtti.
    
     Muhabir: Emre Evren - Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER