AK Partiye katılım töreni

AK Partiye katılım töreni -Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -Yunanistanın resmi makamları Türkiyeye gıptayla baktığını 10 yıl önce rüyamda görsem inanmazdım -AK Parti olarak millet adına hep ağır riskleri alıyoruz, bed


EDİRNE (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistanın resmi makamlarının Türkiyeye gıpta ile baktığını 10 yıl önce rüyamda görsem inanmazdım dedi.
     Müezzinoğlu, Keşan Ahmet Yenice İlköğretim Okulunda AK Partiye katılım töreninde yaptığı konuşmada, Yunanistan ziyaretine değindi.
     Yunanistan resmi makamlarının Türkiyeyi çok farklı gördüğünü ifade eden Müezzinoğlu, Yunanistanın resmi makamlarının Türkiyeye gıpta ile baktığını 10 yıl önce rüyamda görsem inanmazdım. Ama bugün Allaha şükürler olsun ki, Yunanistandaki bakanlar sağlıkta, ekonomide, bütün dinamiklerinde Biz de Türkiyenin yakaladığı başarıyı yakalayabilsek noktasında diye konuştu.
     Törende MHPden AK Partiye katılanlara rozet takacaklarını belirten Müezzinoğlu, birlik ve beraberlik anlayışıyla Türkiyeyi daha güçlü yarınlara taşıyacaklarını söyledi.
     Bu millete 30 yıldır ağır bedeller ödeten sorunun çözümü için barış süreci veya kardeşlik süreci başlatıldığını anlatan Müezzinoğlu, bu sorunun milletin sorunu olduğunu ve özellikle siyasi partilerin çözmesi gerektiğini kaydetti.
     Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     AK Parti olarak millet adına hep ağır riskleri alıyoruz, bedeli de olacaksa ödemeye hazırız. Bu bedelin ödülü de milletin olsun, milletin kardeşliği ve birlikteliği olsun. Diyarbakır mitinginde Türk bayrağını koymayanları eleştiriyoruz, kınıyoruz. Ama bir soruyu sormak lazım. CHP, Hakkaride Türk bayrağını dalgalandırıyor mu- MHP, Batmanda Türk bayrağını dalgalandırıyor mu- Siyaseten orada var mı- Bugün MHPnin, Hakkaride, Batmanda, Siirtte, o bölgelerde Diyarbakır sokakları benimdir, bu insanlar benim vatandaşımdır diyerek, elinde Türk bayrağıyla gezebiliyorsa o Diyarbakırı kınama hakkı vardır. Ama ne yazık ki, 10 yıldır oradaki seçimlere baktığımızda, MHP bugün Türkiye ortalamasının yarısı kadar o bölgede oy alamıyorsa ve oy almak için siyasi mücadele vermiyorsa oradan çekiliyorsa önce Türk bayrağını oradan onlar çekmiş oluyor. Lafla milliyetçilik olmaz, Hakkaride de Edirnede yaptığını yapacaksın, Batmanda da Tekirdağda yaptığını yapacaksın ki, milliyetçilik ve milli duruşunu halk görsün ve bu millet karşılığını versin. CHPli arkadaşlarımız veya vatandaşlarımız, cumhuriyet veya ulusalcılık diyorlar. Ulusalcılık ulusun tamamını kucaklamaktan geçer. Masa başında Cumhuriyeti koruyacağım, Atatürkü koruyacağım diyerek, cumhuriyetçilikten geçinmek ülkemizin dünya ülkeleriyle yarışını güçlü yapamaz.
    
     -Müezzinoğlundan başsağlığı ziyareti-
    
     Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, daha sonra Keşan ilçesine bağlı Yeşilköyde bir hafta önce trafik kazasında ailesinden 5 kişiyi kaybeden Makbule Çakmak ve Kemal Çakmakı ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Köy kahvesinde istek ve sıkıntıları dinleyen Bakan Müezzinoğlu, partisinin yaptığı çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.
     Keşan Ticaret Odasında, sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını da dinleyen Bakan Müezzinoğlu, turizm, tarım ve hizmet alanlarında Trakya bölgesinin kalkınması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
     Uzunköprü ilçesinde bir restoranın açılışını yapan Müezzinoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci - Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber AK Partiye katılım töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER