AK Parti Afyonkarahisar 4. Olağan İl

AK Parti Afyonkarahisar 4. Olağan İl Kongresi (2) -Başbakan Yardımcısı Arınç: -Dış politikada başarılıyız. İç politikada da başarılıyız. Canımızı sıkan, gönlümüzü ağrıtan tek baş belası terördür. Terörle mücadelede de başarılı olacağ


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dış politikada başarılıyız. İç politikada da başarılıyız. Canımızı sıkan, gönlümüzü ağrıtan tek baş belası terördür. Terörle mücadelede de başarılı olacağız. Bize güvenin dedi.
     Arınç, Afyonkarahisar Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar 4. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, hiç hız kesmeden hizmete devam edeceklerini söyledi.
     Milletin duasını alacağız. Milletin gönlüne gireceğiz. Milletin gönlüne girenin, her zaman başı dik, her zaman alnı açık olur diyen Arınç, şöyle devam etti:
     Dış politikada başarılıyız. İç politikada da başarılıyız. Canımızı sıkan, gönlümüzü ağrıtan tek baş belası terördür. Terörle mücadelede de başarılı olacağız. Bize güvenin. Artık bu şehitlerimizin akan kanları yerde kalmayacak. Bu şehitlerimizin annelerinin gözyaşı dinecek. Onu da başaracağız. Bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. İnşallah terörle mücadele bittiğinde Türkiyede daha güzel güneş doğacak. Daha rahat olacağız, daha huzurlu olacağız. Tek baş edemediğimiz mesele budur, terördür. Terörün de kökünü inşallah kazıyacağız. Memlekete huzur ve güven gelecek.
     Bu günlere kolay gelmediklerini anlatan Arınç, AK Partiyi bölmek için tuzaklar kurulduğunu, gücünü kırmak için tuzaklar, hilekarlıklar yapıldığını belirtti.
     TBMM Başkanlığı görevinde bulunduğu 5 yılda ihanetlerin bir kısmına tanık olduğunu dile getiren Arınç, Hepimiz sabrettik. Ülkemiz yeniden karanlık günlere dönmesin diye Türkiyede yapılan bütün bu ihanetleri bir kenara not ettik, sabrettik, cesur davrandık ve bu günlere geldik. Bugün Türkiyede mafya ve çete örgütlenmeleri bitmiştir. Hepsi yargıdan ceza aldı, cezaevlerini boyladı diye konuştu.
    
     -28 Şubat soruşturması ve Erkan Mumcu-
    
     28 Şubat süreciyle ilgili savcılığın bir soruşturma yaptığını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:
     Eskiden bir darbeciye, darbe yapana, gözünün üstünde kaşın var bile denilemezdi ama bugün demokrasi içinde hesaplar soruluyor. Biz de bu hesapları sormanın zeminini hazırlıyoruz. Neler yapmadılar, neler düşünmediler- Birbirimize inandık, birbirimize güvendik ve yolumuza devam ettik. Bu günlere ulaştık. Bugünden sonra da AK Parti iktidarından memnun olmayan, yeter artık diyen, bunlar da çok oluyor diyen, bunları parçalamak, bölmek lazım diyenlere karşı gözünüzü açık tutun. Herkes dışarıdan ihanet etmeyebilir. Bazen de içeriden iyi niyetli girişimler gibi görünür ama aslında başkalarının ekmeğine yağ sürmeye çalışan girişimler de olabilir. Biz bunu AK Parti içinde bir dönem yaşadık. Kendisini bakan yaptığımız birisi 2,5 sene sonra bir sebeple dışarı çıktı. Arkasından 15-20 kişiyi de götürdü. Çok şükür bizim dalımızdan bir elma bile yere düşüremedi. Sonuç itibariyle şu anda da partisi yok. Erkan Mumcu denilen kişiden bahsediyorum. O bizim için acı bir tecrübedir.
    
     -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu-
    
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da son 10 yılda AK Parti hükümetleri tarafından destanlar yazıldığını söyledi.
     Türkiyede büyük yatırımların hayata geçirildiğini, büyük tesislerin açıldığını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:
     Artık devir değişti. Bugün temel atıyoruz, açılış tarih ve saatini ilan ediyoruz. Bugüne kadar DSİde 1128 tesis açıldı, bunun 206sı dev barajlardır. 49 şehrimize su götürdük. Sadece İstanbulda su yok diye biliyordum. Suyu olmayan şehir kalmadı. Başbakanımızın başlattığı KÖYDES Projesi kapsamında köylerin dahi suları getirildi. Suyu olmayan, yolu olmayan köy kalmadı. Türkiyede gerçekten destanlar yazılıyor. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz. Zaten yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatıdır.
     Kongreye, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, ilçe ve belde belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı.
     (Bitti)
     (GNG-SDT-DA-TAR)
<< Önceki Haber AK Parti Afyonkarahisar 4. Olağan İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER