AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop İzmirde -Şentop: "Türkiye önümüzdeki 2 yıl içinde üç önemli seçim geçirecek. Bu seçimlerin her birinin kendine mahsus özellikleri var. Bunları yeniden büyük Türkiyenin inşasının kapısını açacak


İZMİR (A.A) - AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiyenin önümüzdeki iki yıl içinde yaşayacağı üç seçimi "yeni Türkiyenin inşası" olarak gördüklerini söyledi.
     Şentop, "AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 2. Bölge Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, iki yıl içinde yapılacak belediye, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin her birinin kendisine has öneme sahip olduğunu kaydetti.
     AK Partinin 2002 yılından bu yana girdiği her seçimden oy oranını artırarak çıktığını, yapılacak üç seçimden de halkın teveccühünü kazanarak çıkacaklarına inandıklarını ifade eden Şentop, "Türkiye önümüzdeki 2 yıl içinde üç önemli seçim geçirecek. Bu seçimlerin her birinin kendisine mahsus özellikleri var. Bunları yeniden büyük Türkiyenin inşasının kapısını açacak seçimler olarak görüyoruz" dedi.
     Türkiyede siyaset anlayışını değiştirdiklerini belirten Mustafa Şentop, geçmişte yapılamayacak vaatlerle vatandaşların kandırıldığını "iki anahtar" vaat edenlerin bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:
     "Biz vaat ettiğimizin sonuna kadar arkasında durduk. Siz sadece seçimlere yönelik çalışma yapmıyoruz. Her gün milletimizin teveccühünü kazanmak için çalışıyoruz. 10 yılı aşkındır iktidardayız. Bu dönem eski siyaset anlayışının tasfiye edildiği dönemdir. 2000li yıllar başında Türkiye zorunlu bir değişim sürecine girdi. Bu zorunlu süreci yönetecek bir siyasi akıl Türkiyede yoktu. Milletimiz AK Parti ile birlikte bir siyasi aklı da iktidara getirdi. Eski Türkiyenin hali, Bülent Ecevitin Bill Clintonun karşısındaki fotoğrafla tarif ediliyordu. O dönem sona erdi. Yeniden büyük Türkiyenin inşasının kapısını açacak seçimlere gideceğiz."
     Türkiyede ciddi bir anamuhalefet partisine ihtiyaç duyulduğunu belirten Şentop, CHPnin bu anlayıştan uzak olduğunu aktardı.
     Çözüm sürecine ilişkin MHP tavırının ortada olduğunu, CHPnin ise "destek mi vereyim karşı mı çıkayım" ikilemi içinde bulunduğunu ifade eden Şentop, "CHP bir taraftan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini memnun etmek istiyor, diğer taraftan Ege Bölgesini karşısına almak istemiyor. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu tür siyasi partilerin Türkiyeyi terk etmesine az kaldı" diye konuştu.
     Swiss Otel Grand Efeste düzenlenen toplantıya AK Parti İzmir milletvekilleri, il, ilçe başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, gençlik kolları ve kadın kolları temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER