AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Değişime direnen kurumlar, kuruluşlar, ülkeler her zaman yok olmuşlardır -Biz hem Türkiyede değişimi çok iyi takip ediyoruz hem de uluslararası düzeyde değişimin ne olduğunu yakı


TRABZON (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, değişime direnen kurumlar, kuruluşlar ve ülkelerin her zaman yok olduklarını söyledi.
     Trabzonda yarın düzenlenecek AK Parti Yerel Yönetimler 4. Bölge Toplantısına katılmak üzere kente gelen Tanrıverdi, beraberindeki AK Parti Rize Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nusret Bayraktar ile birlikte Vali Recep Kızılcıkı makamında ziyaret etti.
     Tanrıverdi, 7 ili kapsayan ve bin 300 kişinin katılacağı AK Parti Yerel Yönetimler 4. Bölge Toplantısının bölgede bir sinerji meydana getireceğini belirterek, toplantıda yerel yönetimler adına bilgi birikimi ve tecrübe paylaşımının gerçekleştirileceğini söyledi.
     AK Partinin belediyeciliğin ve hizmetin adresi bir parti olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, Yerel yönetimler dinamik bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla gelişen, değişen Türkiye ve dünya şartlarında elbette değişime ayak uydurmak zorundayız. Değişime direnen kurumlar, kuruluşlar, ülkeler her zaman yok olmuşlardır. Dolayısıyla değişimin gerçekleşmesi için değişimi çok yakından takip etmemiz gerekiyor. Bu anlamda biz hem Türkiyede değişimi çok iyi takip ediyoruz hem de uluslararası düzeyde değişimin ne olduğunu yakından takip ediyoruz dedi.
     Tanrıverdi, bu başarılı çalışmalar sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın, Dünya Belediyeler Birliği diye ifade edebilecek dünya kuruluşunun başkanı olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Belediye başkanlarımız değişik uluslararası kuruluşların başkanları olmuşlardır. Yerel yönetimlerde, Sayın Başbakanımızın 1994de temelini attığı o güzel çalışmalar başarıyla sürdürülmektedir. Tabi ki Sayın Başbakanımızın, belediye başkanlığından gelen birisi olması, yerel yönetimler ve Türkiye için büyük avantaj olmuştur. Çünkü kendisi yerel yönetimlerde, pratikte bulunan biri olarak ihtiyaçların, eksiklerin, yasal mevzuattaki sorunların ne olduğunu çok yakından bildiği için daha 2002de tek başına iktidar olur olmaz AK Parti yerel yönetimlerde reformu başlatmış, 2004 ile birlikte Belediyeler Kanunu, Büyükşehir Belediyeler Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri gibi ve son zamanlarda da kentsel dönüşüm yasaları, 2B yasaları gibi önemli yerel yönetimlere ilişkin yasal düzenlemeleri gerçekleştirmiştir.
    
     -Artık dünyada ülkeler değil, şehirler yarışıyor-
    
     Dinamik yapıya sahip yerel yönetimlerde her şeyin tamamlandığını söyleyemeyeceklerini belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Bundan sonraki süreç içinde daha yaşanabilir kentlerin, şehirlerin oluşması ve daha güzel çevreye sahip şehirlerin, uluslararası rekabette yerini alabilecek şehirlerin oluşabilmesi için ihtiyaçlara yönelik düzenlemeler gerçekleştirilecektir. Bu noktada yerel yönetimlerde valilerimizin önemli katkıları, gayretleri olmuştur. Özelikle il özel idarelerindeki il genel meclisleri ile valiler arasındaki iyi diyalogla, hükümetimizin ortaya koyduğu KÖYDES projesi ile çok şükür artık köylerimizde, kırsal alanlarımız da bu kalkınmadan nasibini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tarihi bir projesi olarak KÖYDES uygulanmış, köylerimiz yola kavuşmuş, köylerimiz parke taşıyla tanışmış, köylerimiz susuzluktan kurtulmuş ve daha da sağlıklı hale dönüştürülmüştür.
     Vali Kızılcık ise Tanrıverdinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, Doğu Karadeniz şu anda fevkalade huzurlu. Özelikle merkezden, sizlerin yapmış olduğu proje ve finansal desteklerle çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projeler hem şehir merkezimizde hem de kırsaldaki köylerimizin yapısını değiştirdiği gibi, insanlarımızın da memnuniyetini cezbediyor dedi.
     Hükümetin ortaya koymuş olduğu program çerçevesinde vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Kızılcık, Yerelde sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitemiz ve yerel yönetimlerimizle koordineli çalışarak, en iyisini yapmanın arayışı içindeyiz. Başta Başbakanımız olmak üzere sizlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Yerel yönetimlerle ilgili yapacağınız toplantının son dönemde çok konuşulan büyükşehir olma hayalimizin de gerçekleşmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum diye konuştu.
    
     -Değişen ve gelişen Türkiye şartlarına daha iyi uyum sağlanacak-
    
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlunu da ziyaret eden Tanrıverdi, Gümrükçüoğlundan kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Tanrıverdi, yapılan çalışmalarla Trabzonun çehresinin değiştiğini ve önemli bir vizyon kazandığını bildiklerini belirterek, Trabzon bunu hak etmektedir. Çünkü Trabzon tarihi bir kentimizdir, medeniyet ve kültür kentidir. Dolayısıyla Trabzon ihmal edilmişliğini, unutulmuşluğunu bu dönemde, özellikle AK Parti iktidarı döneminde artık gidermiştir ve önemli hizmetlerle buluşmuştur dedi.
     Trabzonun bundan sonrada önemli hizmetlerle buluşacağını ifade eden Tanrıverdi, Çünkü Trabzon artık büyükşehir belediyesi olmaktadır. Büyüklüğüne yakışır unvanı da almaktadır. Büyükşehir belediyesi olunca şehrin en ücra köşesine hizmet götürecek altyapı, üst yapı bütünlüğü ile imar bütünlüğü sağlanacak ve vatandaşlara daha güzel hizmet verilecek. Değişen ve gelişen Türkiye şartlarına daha iyi uyum sağlanacak diye konuştu.
     Tanrıverdi, artık dünyada ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Şehirlerin yarıştığı bir ortamda, Trabzon şehrimiz bu yarışta geri kalmamalı, daha ileriye gitmeli. Zeki insanların bulunduğu, büyükşehir olması hasebiyle de daha farklı, daha çeşitli hizmetleri ortaya çıkararak, dünyaya da model olacak şehir olacaktır inşallah. Trabzonun büyükşehir belediyesi olması elbette şehrin güzelleşmesinin yanında, halkın beklediği hizmetlere kavuşması anlamını da taşımaktadır. Trabzonda yaşayan vatandaşlarımız, çağdaş medeniyet hizmetlerine daha ileri noktada kavuşmuş olacaklar, daha yaşanabilir şehirde yaşamanın keyfini çıkaracaklar. Bu planlar, gelecek nesillerimize daha güzel şehirler teslim etmek adına da yapılan çalışmalardır. 2014 yerel seçimlerin yapılacağı tarihtir ancak meclis içerisindeki bir mutabakat ve buna dayalı anayasa değişikliği ile öne alınması söz konusudur, olabilecektir daha doğrusu. Bu anlamda yerel seçimler öne alındığında yaklaşık bir yıl kadar bir zaman kalmış olacak. Bu süreci belediye başkanlarımız çok iyi değerlendirmeliler. Halka verilen sözlerden hiçbiri eksik kalmamalı. Artımız olmalı, eksimiz olmamalı.
     Gümrükçüoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler 4. Bölge Toplantısının çok faydalı olacağını belirterek, Tanrıverdiye porselen tabak, Bayraktara ise fincan takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER