AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: -İster milletvekili terör örgütü tarafından misafir edilmiş olsun, isterse kendisi misafirliğe gitmiş olsun, böyle bir görüntüye Türk milletinin, Türk devletinin, Türk vatandaşlarının tahammülü y


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İster milletvekili terör örgütü tarafından misafir edilmiş olsun, isterse kendisi misafirliğe gitmiş olsun, böyle bir görüntüye Türk milletinin, Türk devletinin, Türk vatandaşlarının tahammülü yoktur dedi.
     Elitaş, merkez valiliğine atanan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici için düzenlenen uğurlama töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin Salı günü partiniz adına BDP ve CHPnin toplantısını izlediniz, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz- diye sorması üzerine Elitaş, şunları kaydetti:
     İki siyasi parti birlikte hareket ediyorlar. Beyin uyumu var, izdüşümü var. Hatırlarsanız 25 Haziranda TBMM anayasa gereğince toplandığında bu iki siyasi partimiz, dünya demokrasi tarihinde bir ilk olarak parlamentoyu boykot ettiler. Biri 15 Temmuz tarihide yemin edebildi, diğeri 1 Ekim veya 2 Ekim tarihinde yemin edebildi.
     Parlemento tatilde, terör örgütü vahşet içerisinde askerlerimizi şehit ediyor, illerimizde ilçelerimizde bombalı saldırılar düzenliyor, canlı bombalarla insanlarımızın hayatlarını tehdit etmeye çalışıyor, sesini duyurmak için, bütün dünyaya etkisini gösterebilmek için eylemlerini hızlandırırken, terör örgütünün temsilcisi BDP ile BDPnin CHP içerisinde bulunan temsilcilerinin etkisiyle CHP, TBMMyi terör örgütünün arzusuyla, olağanüstü toplantıya davet ediyor. Böyle bir gaflet içerisinde bulunuyor. Orada da bir grup başkanvekili çıkıyor diyor ki, Bugün TBMM açılmayacak da ne zaman açılacak- Niye- Çünkü, milletvekilleri terör örgütü tarafından misafir edilmiş. Milletvekilinin ifadesine göre söylüyorum ama terör örgütü tarafından misafir edilen milletvekilinin söylemine baktıktan sonra sanki terör örgütünün propagandasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Türk milletinin seçtiği bir milletvekiline yakışan bir tavır değildir.
    
     -Aklı selim bir ana muhalefet partisi çok önemli
    
     Kim olursa olsun, fikriyatı ne olursa olsun, kamuoyuna yansıyan şekliyle, bir milletvekili kim tarafından alıkonulursa konulsun, özellikle terör örgütü tarafından alıkonulmaya çalışılması şiddetle karşı çıktığımız, nefretle karşı durduğumuz bir durumdur diyen Elitaş, şunları anlattı:
     İster milletvekili terör örgütü tarafından misafir edilmiş olsun, isterse kendisi misafirliğe gitmiş olsun, böyle bir görüntüye Türk milletinin, Türk devletinin, Türk vatandaşlarının tahammülü yoktur. Terör örgütü eğer buna tevessül ettiyse, tenezzül ettiyse şiddetle, nefretle kınanmıştır ama birileri de bunu TBMMnin toplanması için koz olarak kullandıysa, onlara alet olduysa her halde aynı kınamaya da layıktırlar diye düşünüyorum.
     Elitaş, Yeni CHPnin, yepyeni ve farklı bir CHP olduğunu ispatlamaya çalıştığını kaydederek, şöyle devam etti:
     Atatürkün CHPsi yok, İnönünün CHPsi yok, Ecevitin CHPsi yok, Sayın Baykalın CHPsi yok. Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP temsilcilerinin oluşturduğu bir ucube CHP ile gelecekle ilgili kararı olmayan, geçmişle ilgili bağı bulunmayan bir CHP ile karşı karşıyayız. Allah CHPye yardım etsin. Anamuhalefet Partisi çok önemli, fakat aklı selim bir Anamuhalefet Partisi çok önemli. Terör örgütü ile birlikte hareket etmeyen, onların kuyruğu olmayan, değirmenine su taşımayan, ekmeğine yağ sürmeyen Anamuhalefet Partisi her demokrasi için vazgeçilmez bir unsurdur. Maalesef terör örgütü, BDP, Anamuhalefet Partisinin içine sızmıştır.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER