AK Parti Malatya Milletvekili Çalık:

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: -Büyükşehir Yasasının bu yılın sonunda çıkmasını bekliyoruz


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Yasasının bu yılın sonunda çıkmasını beklediklerini bildirdi.
     Çalık, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçeki ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Çalık, tarıma, kayısıya ve çiftçiye yapacakları her türlü katkıyı ziraat mühendislerinin vereceği bilgiler doğrultusunda yönlendireceklerini söyledi.
     Kuzey çevre yolunun açılması halinde de yaşanacak sıkıntıları yine ziraat mühendisleri ile istişare edeceklerini kaydeden Çalık, hükümet olarak çiftçilere destekler verildiğini e ödeme kolaylığı sağlandığını anlattı.
     Bir gazetecinin büyükşehir sayısını 29a çıkaracak olan Büyükşehir Yasası üzerindeki çalışmaları sorması üzerine Çalık, Malatyanın büyükşehir olmayı hak ettiğini, 3 yıldan beri yoğun bir çalışma başlattıklarını ve çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.
     Malatyanın 2014 yerel seçimlerine büyükşehir olarak gireceğini belirten Çalık, 2013 yılının ocak ayı itibariyle Malatyanın nüfusunun 750 binin üzerinde olmasının beklendiğini kaydetti.
     İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ilçelerin ve beldelerin bundan sonraki yapılanmaları ile ilgili çalışmalar yaptığını anlatan Öznur Çalık, bunları da yakından takip ettiklerini söyledi.
     Yasanın bu yılın sonunda çıkmasını beklediklerini bildiren Çalık, Türkiyenin gündemi çok yoğun. 1 Temmuzda meclisin kapanmasını öngörüyorduk. Yaşadığımız Suriyenin silahsız bir savaş uçağımıza yapmış olduğu saldırı ve uçağımızın düşmesi dolayı ile şu an meclisin çalışma takvimi ile ilgili netleşen bir durum yok. Biz 1 Temmuzda kapanacak diye biliyoruz. Sonrası ile ilgili olarak süreci beraber takip edeceğiz diye konuştu.
    
     -Malatya Devlet Hastanesinin durumu-
    
     Çalık, daha sonra Malatya Tabibler Odası Başkanı Ali Yalçını ziyaret etti.
     Ali Yalçın, Malatya Şeker Fabrikası arazisinde yapımı devam eden 650 yataklı devlet hastanesinin tamamlanması halinde iki ayrı yerleşkede hizmet veren Malatya Devlet Hastanesinin kapatılacağını belirterek, şehrin doğusunda bulunan yerleşkenin kapatılmaması konusunda Çalıktan destek istedi.
     Çalık, yeni devlet hastanesinin açılması halinde mevcut iki yerleşkenin kapatılmasının Sağlık Bakanlığı tarafından öngörüldüğünü ifade etti.
     Malatyanın sağlık personeli açısından Türkiyenin en iyi 6ncı ili olduğunu kaydeden Çalık, Sayın Sağlık Bakanımız iki hastaneye yetecek personel bulamayız diyor. İlk baştan itibaren protokol bu şekilde yapıldı. Devletin, hükümetin Malatyaya yapmış olduğu çok önemli yatırımlardan bir tanesi yeni hastanemizdir dedi.
     Kendisinin de Malatya Devlet Hastanesinin doğudaki yerleşkesinin kapatılmamasını istediğini anlatan Çalık, İstekler sınırsız, imkanlar sınırlı diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Çalık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER