AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, GÖK

AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, GÖK Hidroelektrik Santralını ziyaret etti


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Türkiyenin kendi enerjisini üretmesi noktasında HESlerin ve nükleer santrallerin önemli olduğunu belirterek, AK Parti olarak HESlerin yapılması taraftarı olduklarını söyledi.
     Uzun, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz, AK Parti Çamlıyayla İlçe Başkanı Hakkı Cereci ve İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte Darıpınarı köyünde kurulu bulunan KTM Şirketler grubuna ait GÖK Hidroelektrik Santralini ziyaret ederek, şirketin yönetim kurulu üyesi Kadir Canlıdan bilgi aldı.
     Zaman zaman muhalefet tarafından mecliste gündeme gelen hidroelektrik santralleriyle ilgili olarak duyulan sıkıntıları doğru bulmadığını, bazı sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda bölgede zaman zaman toplantılar yaptıklarını belirten Uzun, Kimi zaman protesto gösterileri de yapıyorlar. Bunlar elbetteki doğaldır. Biz bunları normal karşılıyoruz. İnsanlar bir şekilde yapılan hizmetlere karşı da çıkabilirler, tepki de gösterebilirler. Ama şu bir gerçek ki, elektrikte, enerjide maalesef dışa bağımlı bir ülkeyiz. Biz kendi enerjimizi üretmezsek birçok sıkıntıyı yaşarız ve cari açıkta kapanmaz. Kendi enerjimizi üretmemizin yolu ise HESler ve nükleer santrallerden geçiyor dedi.
     Uzun, hidroelektrik santrallerine karşı olmadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Hem ülke ekonomisi, hem de enerji üretimi açısından yapılan yatırımların sizlere faydası var. Burada çalışanlar da yine bu bölgede yaşayan insanlarımız. Gittiğimiz her yerde en büyük sıkıntı işsizlik. İşsizlik konusunda talepler geliyor. Bu yatırımlar artacak ki, buradaki insanlarımız da istihdam edilecek. İşsizliğe bu şekilde yatırımlar yaparak çözüm bulacağız. Yatırımda arkadaşlarımız buradan kazandıklarını sosyal projelerde kullanıyorlar. Önemli olan dere yatağının bozulmaması için oraya yeterli suyun bırakılmasıdır. Ekolojik dengenin bozulmaması için yeni yaptırımlar uygulanıyor. Nükleer santral konusunda insanlara korku veriliyor. Akkuyuda yapılacak olan santral 9 şiddetindeki bir depreme dayanıklı olacak şekilde yapılıyor. Şimdi turizm baltalanacak diye konuşuluyor. Pariste 4 adet nükleer santral var. Kimsenin bir korkusu yok. Ama biz bu konuyu gündeme getirdiğimiz için turizmimizi kendimiz baltalıyoruz.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, GÖK Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER