Akbank heyetinden GTOya ziyaret

Akbank heyetinden GTOya ziyaret -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -"Türkiyenin önümüzdeki dönem ekonomisinin büyüme hızını arttırabilmesi için komşularıyla ilişkilerini geliştirmesi şart"


GAZİANTEP (A.A) - Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Suzan Sabancı Dinçer, bankacılık işlemleri sırasında yaşanılan sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
     Dinçer, Gaziantepin Türkiye ekonomisi için öneminin farkında olduklarını, bu sebeple kendileri için de farklı bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Her yıl düzenli olarak Gaziantepi ziyaret etmeye çalıştıklarını vurgulayan Dinçer, "Sizlerle yaptığımız bu görüşmeler sonrası eksiklerimizi görüyor ve daha iyi nasıl hizmet verebiliriz bunun değerlendirmesini yaparak, çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyoruz" ifadesini kullandı.
     Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de son dönemde sağladıkları gelişimin iş dünyası tarafından fark ediliyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve motivasyonlarını arttırdığını vurguladı.
     Gösterdikleri gelişime rağmen halen iyileştirilebilecek yanları bulunduğunun bilincinde olduklarını aktaran Binbaşgil, şunları kaydetti:
     "Bu alanda daha iyi nasıl hizmet verebiliriz onun arayışı içerisindeyiz. Bu sebeple, sürekli olarak sahada, sizlerle olmaya özen gösteriyoruz. Sizlerin hizmetlerimizle ilgili düşünceleri bizim için çok önemli. Gaziantepte 15 şubemiz ve 200 çalışanımızla sizlere destek olmaya devam etme düşüncesindeyiz."
    
     -GTO Başkanı Aslan-
    
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise Akbankın son dönemde sergilediği performans ve atılımın dikkatlerden kaçmadığını belirtti.
     Akbankın özellikle iş dünyasının finansal ihtiyaçlarının karşılanması noktasında önemli hamleler yaptığına işaret eden Aslan, "Gaziantep iş dünyası olarak Akbankın uygulamalarından son derece memnunuz. Sanayi ve ticarette her geçen gün büyüyen Gaziantepin bu gelişimine sağladıkları katkı nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
     Özellikle komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     "Gelişmiş ülkeler ticaretlerinin yüzde 50-60ını komşularıyla gerçekleştiriyor. Türkiyenin de önümüzdeki dönem ekonomisinin büyüme hızını arttırabilmesi için komşularıyla ilişkilerini geliştirmesi şart. Özellikle Irakta çok önemli ve büyük bir pasta var. Irak ile ticarette Türk iş adamlarının teminat mektubu konusunda yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Birçok konuda önderlik eden Akbank, bu konuda da öncülük edebilir. Bu alanda yaşanan sıkıntı giderilirse Gaziantepin bu ülkeye gerçekleştirdiği 2,5 milyar dolarlık ihracat rakamı 10 milyar dolara rahatlıkla ulaşacaktır."
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Akbank heyetinden GTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER