Akçakaleye top mermisinin düşmesi

Akçakaleye top mermisinin düşmesi -Akçakale Kaymakamı Fırat: Sınır boyundaki okullarımızda ilk etapta taşımalı eğitim vermeyi düşünüyoruz -AK Parti Milletvekili Uslu: İlçemizde okulların açılmasına ilişkin bir h


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, ilçede okulların tatil edilmesine ilişkin, Sınır boyundaki okullarımızda ilk etapta taşımalı eğitim vermeyi düşünüyoruz dedi.
     Kaymakam Fırat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslunun kendisini ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.
     İlçedeki eğitim ve öğretime ara verilmesine değinen Kaymakam Fırat, daha önce sınıra yakın bölgelerde okulların tatil edilmesi kararı aldıklarını ancak Hükümet Konağı yakınlarına düşen top mermisinin ardından kararın ilçe genelini kapsayacak şekilde değiştirildiğini söyledi.
     Fırat, ilçenin karşı tarafındaki bölgede zaman zaman gelen şiddetli çatışma seslerinin öğrencileri olumsuz etkilediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     İlçemizde tedbirlerimizi artırdık. Sesler Harrandan da duyuluyor. Burada bu çocukların kalmalarına da ders işlemelerine de ben kaymakam olarak çok razı gelmedim. Belli bir müddet okulları açık tuttuk fakat en son Anadolu lisesinin oraya düştü, çok riskli olarak değerlendirdik, bu yüzden kapattık. Sınır boyundaki okullarımızda taşımalı eğitim düşünüyoruz. Sınır boyunda 15 tane okulumuz var. Okulları açacağımız zaman bu öğrencilerimizi iç kesimlere taşıyacağız. Ama bu (olaylar) tekrar devam ederse, 2-3 gündür çok şiddetli değil, tekrar başlarsa Harran seçeneğini değerlendireceğiz.
    
     -AK Parti Milletvekili Uslu-
    
     Akçakaledeki temasları kapsamında Kaymakam Fırat ile görüşen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da ilçedeki okulların son durumuna ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini aktardı.
     Okulların durumuna ilişkin bakanlığın kararını beklediklerini belirten Uslu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Uslu, daha sonra beraberindekilerle Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhanı da ziyaret ederek, ilçede yaşanan olayların ardından yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
     Daha sonra top mermisinin isabet ettiği Yeni Mahalledeki bölgeye giden Karahan Uslu, olayda yakınlarını kaybeden Timuçin ve Özer ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
     Uslunun, ziyareti esnasında kendisine gösterilen bir şarapnel parçasını inceledikten sonra çantasına koyduğu görüldü.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER