Akdeniz Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Demir: Sayın rektörün kendisini onayacağı konusunda daha şimdiden YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesine ipotek koymasını doğrusu hiç ahlaki ve etik bulmadım -Yönetim şöyle bir str


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. İbrahim Demir, Sayın rektörün kendisini onayacağı konusunda daha şimdiden YÖK ve Cumhurbaşkanımızın iradesine ipotek koymasını doğrusu hiç ahlaki ve etik bulmadım dedi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü seçimlerinde aldığı 288 oy ile ikinci sırada yer alan Demir, yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephenin düzenlediği basın toplantısında Ankara ile ilgili en küçük bir sıkıntı görmüyorum. YÖK nezdinde ve Cumhurbaşkanlığında teveccühün bizden yana olacağını adım gibi eminim sözünü doğru bulmadığını belirtti.
     YÖK ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün rektör adaylarıyla ilgili verilmiş herhangi bir kararın söz konusu olmadığını düşündüğünü ifade eden Demir, Sayın rektörün kendisini onayacağı konusunda daha şimdiden YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesine ipotek koymasını doğrusu hiç ahlaki ve etik bulmadım dedi.
     YÖK ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün önlerine sunulan rektör adaylarını hiç bir ön yargıda bulunmaksızın inceleyeceklerini, değerlendireceklerini ve buna göre ortaya bir irade koyacaklarını ifade eden Demir, kendilerinin de yasaların öngördüğü şekilde bu iradeye saygı göstermeleri gerektiğini kaydetti.
    
     -Yönetimin stratejisi-
    
     Prof. Dr. Demir, rektörlük seçimlerin Akdeniz Üniversitesine yakışır şekilde tamamlandığını belirtti. Ancak rektörlük seçimine bir gün kala tüm öğretim üyelerine mail atılarak hakkında asılsız iftiralarda bulunulduğuna işaret eden Demir, İsimsiz ve korsan mailin içeriğindeki iftiraların hiçbirisini kabul etmiyorum. O günün sabahında adliye açılır açılmaz dilekçe ile suç duyurusunda bulunarak, faillerin bulunması ve yasalar önünde gereken cezanın verilmesi için gereğini yaptım diye konuştu.
     Rektör Kurtcephenin bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu bulunmasını samimi bulmadığını ifade eden Demir, Kurtcephenin kendisi suç duyurusu bulunduktan sonra aynı gün mesai bitimine yakın bir saatte suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
     Rektör Kurtcephenin suç duyurusundan önce ilgili birimleriyle toplantı yaptığını ileri süren Demir, Yönetim, şöyle bir strateji geliştirdi, Biz de bir suç duyurusunda bulunur ve bunu duyurursak yarınki seçimde aleyhimize bir sonuç doğmaz, tam aksine buradan prim toplarız dedi.
     İftira kampanyasına ait maille ilgili yargı sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağını ve sonucu tüm kamuoyuyla paylaşacağını dile getiren Demir, Bu mailin kim tarafından yazıldığını ve kimlerin mailin yayılmasında aracılık ettiğini de tahmin ediyorum. Ama yargı süreci tamamlanıncaya kadar bunlar hakkında konuşmayacağım diye konuştu.
    
     -429 oy aslında bir hezimettir-
    
     Rektör Prof. Dr. Kurtcephenin Akdeniz Üniversitesinde yeni kadro dağıtımı ile ilgili çelişkili açıklamalarda bulunduğunu ileri süren Demir, Kurtcephenin DÖSİAD üyelerine vermiş olduğu bir konferansta 392 yeni öğretim üyesi aldığını söylediğini, DÖSİADın Ocak-Şubat 2012 tarihli dergisinin 25inci sayfasında da açıklamasına yer verildiğini kaydetti.
     Kurtcephenin 2012 yılı içinde de 30a yakın yeni atama yaptığını ifade eden Demir, şunları söyledi:
     4 yıllık görev süresinde 400 civarında kadro dağıtımı yapılmıştır. 400 kadro dağıtımı yapan bir rektörün aldığı 429 oy aslında bir hezimettir. 400 kadro veren rektörün hiç değilse 922 oyun 650sini alması gerekir ki ben onun gerçekten seçim kazanmış olduğuna inanayım. Bu kadar kadro dağıtmış bir rektörün karşısında, elinde sadece ortaya koyduğu yönetim ilkeleri ve Akdeniz Üniversitesinin 2012-2016 dönemine ait ortaya koyacağı yönetim vizyonu dışında bir şeyi olmayan kişinin 288 oy alması bir zafer değil midir-
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER