Amasra Belediye Başkanı Timur:

Amasra Belediye Başkanı Timur: -Maden kaynakları, Amasra, Bartın, Zonguldak ve ülke halkına önemli bir girdi sağlayacaktır


BARTIN (A.A) - Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Maden kaynakları, Amasra, Bartın, Zonguldak ve ülke halkına önemli bir girdi sağlayacaktır dedi.
     Timur, ilçede kömür üretim çalışmalarını sürdüren Hema AŞnin kömür kuyusunda incelemelerde bulundu.
     Tarlaağzı kuyusu eksi 710 kotunda, gazetecilere açıklama yapan Timur, şirketin büyük bir yatırırım yaptığını belirterek, önemli bir üretim yapılacağına inandığını söyledi.
     Zonguldak ve Bartın bölgesinin, önemli bir enerji kaynağını elinde bulundurduğunu vurgulayan Timur, şöyle konuştu:
     Buradan ne kadar çok kömür çıkarılırsa bizim için o kadar önemli. Bu maden kaynakları, Amasra, Bartın, Zonguldak ve ülke halkına önemli bir girdi sağlayacaktır. Burada 5 milyon ton kömür rezervinden bahsediliyor. Çıkar mı çıkmaz mı bilmem. Çıktığı zaman hepimiz göreceğiz. Burada birçok emekçi arkadaşlarımız çalışacak. İnşallah, firma başarılı olur. Ama bu ziyaretimiz ve incelememizden ilçemize kurulması düşünülen termik santrale destek verdiğimiz anlamı çıkarılmamalı. Santral duruşumuzda hiçbir değişiklik yoktur, çizgimiz bellidir. Biz tamamen kömürle ilgileniyoruz. Amasraya kurulmak istenen termik santralin karşısında olmaya devam edeceğiz.
     Hema Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal da Tarlağağazı, Kazpınarı ve Amasra kuyuları arasındaki bağlantı çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, yıl sonuna kadar kömürün çıkartılmış olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Amasra Belediye Başkanı Timur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER