Anfaş Bevex 2. İçecek ve Foodproduct

Anfaş Bevex 2. İçecek ve Foodproduct 20. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı -Fuara Türkiye ile 7 farklı ülkeden 350 civarında firma katılıyor


ANTALYA (A.A) - Anfaş Bevex 2. İçecek ve Foodproduct 20. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı, gıda ve içecek sektöründeki yerli ve yabancı toplam 350 civarındaki firmanın katılımıyla açıldı.
     Antalya EXPO Center Fuar Alanında düzenlenen fuarın açılışına Vali Yardımcıları Hakkı Loloğlu, Halil Serdar Cevheroğlu ve Recep Yüksel, Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Tüm Gastronomi Yöneticiler Derneği Başkanı Aydın Özdemir, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Güray Parlak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ile davetliler katıldı.
     Vali Yardımcısı Hakkı Loloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, fuarcılık faaliyetlerin öncelikle uluslararası dostluklara büyük katkılar sağladığını söyledi. Fuarların gerek sektörel anlamda gerek ürün çeşitliliği açısından farklı ülkelerin birikimlerini birbirlerine aktardığını dile getiren Loloğlu, bunun da sektörlerin daha hızlı gelişmesini sağladığını belirtti.
     Bu tür faaliyetlerin Antalyada yapılmasına valilik olarak her zaman katkı sağladıklarını vurgulayan Loloğlu, Antalya fuarcılık faaliyetleri açısından bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. Uluslararası tanınırlığı giderek artmaktadır. İnşallah 2016 EXPO Fuarını başarıyla tamamladığımızda bu, Antalyanın marka olma yolunda mührü olacaktır dedi.
     Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Taskovski ise Makedonya ve Türkiyenin hem ekonomi hem de siyasi gelişme içerisinde olduğunu belirterek, iki ülke arasında yapılan yatırımlar konusunda büyük çabalar gösterildiğini söyledi.
     Bunun ticaret hacmini yükselttiğini kaydeden Taskovski, İki ülke arasında ekonominin gelişmesi için iş adamlarına büyük iş düşüyor. Büyükelçilik olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu tür fuarlar çok önemli. Makedonya firmaların burada olması, iki ülke arasındaki ihracat ve ithalat hedeflerine ulaşmayı kolaylaştıracaktır diye konuştu.
     Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Çalık da Anfaş Foodproduct Uluslararası Gıda İhtisas Fuarının sektörde oluşturduğu iş bağlantıları hacmini arttırarak 20. kez kapılarını ziyaretçilere açtığını bildirdi. Türkiyenin tek olan Anfaş Bevex İçecek Fuarının da ikinci kez sektörle buluştuğunu dile getiren Çalık, şunları kaydetti:
     Türkiyeden ve yurt dışından gıda sektörü ziyaretçi ve katılımcıların gelmesi sektörün fuara verdiği önemin göstergesidir. Balkanların gelişen ülkesi Makedonya, 50 kişilik alım heyeti ile fuarın konuk ülkesi olmuştur. Japonya, Romanya, Rusya, Polonya, Hollanda ve Malezya gibi ülkeler önemli markalar ile stant açmıştır. Fuarımız, Türkiyenin en kapsamlı endüstriyel gıda fuarıdır. Fuara yurt içi ve yurt dışından 45 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekliyoruz.
     Fuar, 23 Şubat Cumartesi gününe kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Anfaş Bevex 2. İçecek ve Foodproduct Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER