ANGİAD Başkanı Değer:

ANGİAD Başkanı Değer: Hastaların ve yakınlarının kısa sürede ve modern şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanmasına olanak tanıyacak olan kampüsler, sağlık personelinin de çağdaş ortamlarda çalışmalarını sağlayacak


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, hastaların ve yakınlarının kısa sürede ve modern şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanmasına olanak tanıyacak olan şehir hastaneleri kampüslerinin, sağlık personelinin de çağdaş ortamlarda çalışmalarını sağlayacağını bildirdi.
     Değer, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 13. Dairesi, açılan sağlık kampüsü ihalelerinin yürütmesini durdurma kararı verdi. Bu kararla gerek sağlık sektörü gerekse vatandaşlarımız için büyük önem taşıyan proje, sekteye uğradı. Durdurma kararı nedeniyle aylardır sürüncemede kalan projenin bu şekilde yeniden gündeme gelmiş olması son derece sevindirici bir gelişmedir ifadesini kullandı.
     TBMMde kabul edilen Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanunun şehir hastaneleri yapımının önünü açtığına dikkati çeken Değer, Danıştayın ihalesini durdurma kararı verdiği ancak bu yasayla yapımı yeniden gündeme gelen hastanelerden ikisinin Ankarada olacağını bildirdi.
     Etlikte yapılması düşünülen şehir hastanesinin 3 bin 566 yataklı, Bilkent Şehir Hastanesinin ise 3 bin 600 yataklı olmasının planlandığını kaydeden Değer, şunları kaydetti:
     Bunlar çok ciddi rakamlardır. 8er hastaneden oluşacak bu kampüsler sayesinde halkımız yüksek standartlı sağlık hizmetine kavuşacak. Sağlık sektöründeki hizmet kalitesi büyük oranda artacak. Hastaların ve yakınlarının kısa sürede ve modern şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanmasına olanak tanıyacak olan kampüsler, sağlık personelinin de çağdaş ortamlarda çalışmalarını sağlayacak. Kampüsler aynı zamanda bulundukları şehrin gelişimine de her anlamda katkıda bulunacak.
    
     Muhabir: Arife Yıldız Ünal
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber ANGİAD Başkanı Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER