Ankarada Kurban Bayramı

Ankarada Kurban Bayramı -Ankara Valiliği, Kurban Bayramında kurban hizmetlerinin sağlık şartları, çevre temizliği ile dini hükümlere uygun şekilde yürütülmesi ve bayramın huzur ve güven içerisinde geçirilmesine ilişkin genelgeler


ANKARA (A.A) - Ankara Valiliğince, Kurban Bayramında kurban hizmetlerinin sağlık şartları ve çevre temizliği ile dini hükümlere uygun şekilde yürütülmesi ve bayramının huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için genelge yayımladı.
     Kurban hizmetlerinin yeniden düzenlendiği genelgeye göre, Ankara Vali Yardımcısı başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Ankara İli Kurban Hizmetleri Komisyonu kuruldu.
     İlçelerde kaymakamların başkanlığında Kurban Hizmetleri İlçe Komisyonu oluşturulacak, hizmetler mevzuata uygun olarak yürütülecek.
     Kurban satış ve kesim yerleri il ve ilçe Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek, kurban satış ve kesimi için gerekli alt ve üst yapının tesisiyle kurban atık ve çöplerinin toplanması, satış ve kesim yerlerinin temizliği Büyükşehir Belediyesi ve ilgili belediyelerce yapılacak.
     Kurban kesim yerlerinde, kurbanlarını kendisi kesmek isteyenlerden alınacak Tesisten Yararlanma Ücreti ile tesisteki görevlilere kestirmek isteyenlerden alınacak Kesim ücreti miktarları, il ve ilçe komisyonları kararları, kesim yerleri ile diğer hususlar halka önceden duyurulacak, müftülükler de vatandaşları bu konular ve uygulamalarla ilgili olarak bilgilendirecek.
     Kurban kesim yerlerinde yeterli sayıda din görevlisi, veteriner, kasap, yardımcı personel ve gerekli araçların bulundurulmasına yönelik tedbirler komisyonlar tarafından belirlenecek ve gerekli düzenlemeler yapılacak.
     Kurban kesim hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile ihtiyaç duyulması halinde dışarıdan da yeterli sayıda ve nitelikte personel ve vasıta görevlendirilecek.
     Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre hijyen şartları yeterli olmayan mahallerde kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecek. Kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı vatandaşlara önceden duyurulacak.
     Kurban kesim yerlerinde, sahipleri tarafından alınmayan deriler, kesim mahal sorumlularınca, Türk Hava Kurumu yetkililerine makbuz karşılığında teslim edilecek.
     İl ve ilçe müftülüklerinde, kurban hizmetlerinin sekretarya hizmetleri ile iş ve işlemlerinin yürütülmesi için Kurban Hizmetleri Birimi oluşturulacak.
    
     -Bayram önlemleri-
    
     Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği genelgede, bu konuda gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını istedi.
     Genelgeye göre, Jandarma Komutanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü 23 Ekim 2012 Salı gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle huzur planlarını uygulamaya koyacak ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 30 Ekim 2012 Salı günü sabahına kadar aksatmadan sürdürecek. Bu çerçevede havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde görev yapacak trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları artırılacak, vatandaşların huzurlu ve güvenli seyahatleri sağlanacak.
     Büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, özellikle alışveriş yerleri, eğlence yerleri ve diğer umuma açık mahalleri zabıta ekiplerince etkin şekilde denetlenecek.
     Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve ilgili belediyeler, kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi ile kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için gerekli hazırlık ve denetimleri yapacaklar.
     Belediyeler, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşların müracaatlarına sürekli açık tutacak. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak.
     Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgililerce önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır halde tutulacak.
     Sosyal hizmet kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce sağlanacak.
     Vali Yüksel genelgenin sonunda, şehirlerarası seyahat edecek olan Ankaralıların trafik kurallarına titizlikle uymalarını özellikle hatalı sollama yapmamalarını, aşırı süratten kaçınmalarını ve uykusuz araç kullanmamalarını isteyerek, Ankaralıların Kurban Bayramını kutladı.
    
     Muhabir: Eda Ünlü Özen
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Ankarada Kurban Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER