Antalyadaki 2B eylemi

Antalyadaki 2B eylemi -Antalyada orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedellerini yüksek bulan ve Antalya-Isparta yolunu trafiğe kapatan Topallı köyü sakinlerinin eylemi sürüyor -Yol üzerine kurulan 3 polis


ANTALYA (A.A) - Antalyada orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bularak Antalya-Isparta yolunu trafiğe kapatan Topallı köyü sakinlerinin eylemi sürüyor.
     Antalya-Isparta Karayolunda Antalya istikametine doğru sloganlar ve alkışlarla ilerleyen köylüleri durdurmak için polis ve jandarma ekipleri karayoluna barikat kurdu. Bu sırada karoyula kenarındaki bir arazide bağlı olan bir inek eylemcilerin seslerinden korkarak bağlı olduğu yerden çıktı ve jandarma barikatı ile gazetecilere doğru koşmaya başladı. İneğin üstlerine koştuğu jandarma ve gazeteciler, zor anlar yaşadı. İnek bir köylü tarafından karoyulundan çıkarıldı.
     Köylüler, yol üzerine kurulan 3 barikatı da aştı. Karayolunun çeşitli yerlerine de kamyon lastiği koyan köylüler bir süre yürüyüşünü sürdürdü. Bu sırada olay yerine Aksu İlçe Kaymakamı Raif Özener geldi. Köylülerle konuşmak isteyen Aksu Kaymakamı Özeneri köylüler dinlemeden yollarına devam etti.
     Yaklaşık 10 kilometre yürüyen köylüler, Antalya-Alanya Karayoluna kadar geldi. Polis ve Jandarma ekipleri burada bir barikat daha kurarak köylülerin geçmesine izin vermedi.
     Öte yandan Hacıaliler köyü halkı da Antalya-Alanya karayolunda çift taraflı olarak yolu trafiğe kapadı. Yola oturan köylüler araçların geçmesine izin vermedi. Polisler ise köy halkını sakinleştirmek için görüştü ama başarılı olamadı.
     Topallı köyü sakinleri ile Hacıaliler köyü sakinleri Antalya-Alanya ve Antalya-Isparta karayolunun birleştiği üst geçitte buluşmak istedi. Polis ile jandarma, köylüleri buluşturmamak için barikat kurdu ancak köylüler barikatı aştı.
     Köylülerden yaklaşık 200 kişilik grup karayolunda eylemini sürdürürken, yaklaşık 500 kişilik grup da Antalyaya doğru yürüyüşe geçti.
     Bu arada yolda devam eden eylem nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyadaki 2B eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER