Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydına YÖK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydına YÖK denetimi -Başkan Akaydın, rektörlük yaptığı dönemde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Sağlık Ar-Ge binasındaki keşif bedeli artışına yönelik talebi konusunda YÖK Denetim Kurulu üye


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Çok modern bir Türkiye projesi inşaatını yapabilmek için istediğim keşif artışının üst makamları yanıltmaya yönelik olduğu iddiasıyla yapılan bir soruşturma dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Adliyesinde savcılık tarafından ifadesinin alınmasının ardından Akdeniz Üniversitesine geçti. Rektörlük binasında genel sekreter yardımcısı odasında YÖK Denetleme Kurulunun 2 üyesinin sorularını yanıtlayan Akaydın, yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından rektörlük binasından ayrıldı.
     Başkan Akaydın, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı yıllarda, üniversite hastanesinin arkasında Türkiyenin ilk Sağlık Ar-Ge binasını hayata geçirmek üzere çalışmalara başladıklarını anlattı. 2006 yılında, inşaatın keşif bedelinin artışı için üst makamlara talepte bulunduğunu belirten Akaydın, Çok modern bir Türkiye projesi inşaatını yapabilmek için istediğim keşif artışının üst makamları yanıltmaya yönelik olduğu iddiasıyla yapılan bir soruşturma dedi.
     Sağlık Ar-Ge binası projesinden övünç duyduğunu dile getiren Akaydın, bu binanın Türkiyede bir örneği de bulunmadığı kaydetti. Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Keşif artışı yapılmadan tamamlanması imkansızdı ve bu keşif artışı, YÖK ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelikin onaylamasından sonra gerçekleşecekti. Böyle bir projede üst makamları yanıltıcı keşif artışı yaptığımıza dair bir iddia. Üstelik yeni rektörümüz bu inşaatları iki sene devam ettirdikten sonra keşif artışı da oluşmamıştır, yani kamu zararı da yoktur. Ama maalesef çok önemli bir Türkiye projesi yarım kalmıştır. 4,5 yıldır beklemektedir. Beni asıl üzen budur.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, gazetecilerin aynı gün iki kez ifade verdiğini hatırlatmaları üzerine de Biz alıştık bunlara. Beklediğimiz şeyler. Bir sıkıntı yok dedi.
     Gazetecilerin savcılıktaki ifade verme işlemlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerini hatırlatmaları üzerine Akaydın, O zaten az konuşan biri. Daha önce kendisini bilgilendirdiğim için bize güvenmesini, bunun arkasında bizi vicdani rahatsız edecek bir konu olmadığını ifade ettim. Ama neticede karar savcılarındır. Uygun görüyorsa hakimlerindir. Genel başkanımız da partili arkadaşlarımız da sevgi ve muhabbetlerini göndermiştir. Bize ve belediye çalışanlarına güveninin tam olduğunu ifade etmişlerdir diye konuştu.
     Mustafa Akaydın, savcılıktaki ifade verme işlemleri sırasında kendi belediyesinde de soruşturma yürütülen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin kendini aradığını, ancak görüşemediklerini anlattı. Büyükerşen ile daha sonra görüşeceğini dile getiren Akaydın, Herhalde geçmiş olsun dileğinde bulunmak için aramış. Ben de onu geçen hafta aramıştım. Böyle karşılıklı birbirimizi aradık dedi.
     Soruşturmaların ardından CHP Genel Merkezinden Antalyaya gelmek için şiddetli teklifler geldiğine değinen Mustafa Akaydın, buna gerek olmadığını söylediklerini, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun ise yakın bir gelecekte Antalyayı ziyaret edeceğini bildirdi.
     Başkan Akaydın daha sonra Büyükşehir Belediyesine gitti.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydına YÖK Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER