Arabandan kısa kısa

Arabandan kısa kısa -Araban-Besni bölünmüş yol çalışmaları


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban-Besni bölünmüş yolunun en kısa zamanda tamamlanacağını bildirdi.
     Erdoğan, yazılı açıklamasında, Araban-Besni arasındaki 66 kilometrelik bölünmüş yol çalışmasının ön ihalesinin yapıldığını, önümüzdeki günlerde mali tekliflerin alınacağını kaydetti.
     Araban Çat Boğazı Barajı projesi nedeniyle bir süre duran çalışmaların barajının yeniden projelendirilmesiyle yeniden başlayacağını belirten Erdoğan, "Araban-Besni duble yolu Çat Boğazı Barajı varyantının kuzey batısından geçecektir. Komisyon çalışmalarının sonuçlanmasıyla yüklenici firmalardan önümüzdeki günlerde mali teklifler alınacak olup, geri kalan 66 kilometre uzunluğundaki Araban-Besni yolu en kısa zamanda tamamlanacak" ifadelerini kullandı.
     Bölünmüş yolun ulaşımda büyük bir rahatlama sağlayacağını kaydeden Erdoğan, yolun aynı zamanda bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını, Çat Boğazı Baraj Gölü ve mesire alanlarının da kullanıma açılacağını da vurguladı.
    
     -Arabanda müftülük personeline seminer
    
     Arabanda müftülük personeline tecrübe paylaşımı semineri düzenlendi.
     Araban Kaymakamlığı konferans ve sergi salonunda gerçekleşen seminerde Çanakkale Lapseki ilçesi Gazi Süleyman Paşa Camii imam hatibi Adem Yıldız toplumda farklılık arz eden gruplara yönelik olarak Roman vatandaşlarla ilgili yaptığı çalışmalarını, İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Yunus Emre Camisi imam hatibi Mehmet Keskin Mescidi Nebevi modelinde cami ve fonksiyonları hususunda yaptığı çalışmalarını, Edirne Darül Hadis Camisi imam hatibi Mahmut Eroğlu cami yönetiminde çevrecilik ve sosyallik, kurum ve kuruluşlarla ilgili çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
     Araban Müftüsü Ahmet Sevinç, Diyanet İşleri Başkanlığının personel eğitim çalışmalarına büyük önem verdiğini söyledi. Sevinç, "Tecrübe paylaşımı semineri çok bereketli ve faydalı geçti" dedi.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Arabandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER