ATSO meclis başkanlığına İzzet Bayar seçildi

ATSO meclis başkanlığına İzzet Bayar seçildi -ATSO Meclis Başkanı Bayar: -"Dünya şehri diye gururla adını söylediğimiz bu şehir her birimize ayrı ayrı çok ağır bir sorumluluk yükledi"


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis başkanlığına İzzet Bayar getirildi.
     ATSOda düzenlenen ve 127 Meclis üyesinden 122sinin oy kullandığı seçimlerde 65 oy alan İzzet Bayar, ATSO Meclis Başkanı oldu. Başkan yardımcılıklarına Nilay Akbaş ve Süleyman Özer, divan katip üyeliğine ise Rifat Çelik seçildi.
     Seçim sonrası konuşan Bayar, ortak hedef doğrultusunda kenetlenmek mecburiyetinde olduklarını belirterek, 131 yıllık ATSOda meclis başkanlığı yapmaktan onur duyduğunu dile getirdi. Türkiyenin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisinde 4 yıl birlik ve beraberlik içinde çalışacağını ifade eden Bayar, "Seçim geride kaldı artık onunla ilgili yorum yaparak vakit kaybetmeyelim. Çünkü dünya şehri diye gururla adını söylediğimiz bu şehir her birimize ayrı ayrı çok ağır bir sorumluluk yükledi" dedi.
     Antalyanın önünde EXPO 2016 gibi önemli bir fırsat bulunduğunu hatırlatan Bayar, bunun sadece Antalyaya değil, bölgenin kalkınması ve tanıtımına da önemli katkı sağlayacağının altını çizdi. Dünyada ülkelerden çok şehirlerin ön plana çıktığına işaret eden Bayar, şöyle konuştu:
     "İstanbul, Madrid, Barcelona, Londra, Roma, Tokyo, Paris gibi daha birçok şehir, şu anda ülkelerinden önce tanınmakta ve o ülke tanıtımına olduğu kadar ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Antalya sadece kitle turizmine değil, fuar, sağlık, spor ve kongre turizmine de ev sahipliği yapabilecek kalitedir. Alt yapısıyla yetişmiş beyin gücüyle ve en önemlisi bu konuya kenetlenen insanıyla hazır durumdadır ve pek çok şehirden öndedir."
     ATSOnun Antalya ve bölgenin gelişmesinde önemli bir misyon üstlendiğine değinen Bayar, bu bilinçle hareket ederek Antalyanın bir dünya markası olması için çaba göstereceklerini söyledi. Meclis çatısı altında proje üreten, tartışan ve geliştiren kişiler olmaları gerektiğini vurgulayan Bayar, şöyle devam etti:
     "Bizler sadece 30 bin üyeyi değil, bölgemizi temsil ediyoruz. Siz değerli çalışma arkadaşlarımın da benimle aynı görüşte olduğuna inanıyorum. Kendi içimizde olduğumuz kadar diğer sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla da ilişkilerimizin her zaman sıcak tutulmasında fayda görüyorum. Hepimizin tek vücut, tek ses olarak birlikte hareket etmesi gereğini bir kez daha vurguluyorum. Bizlerden önce görev yapan yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri üstün gayretleriyle bu kurumu bugünlere getirdi. Bizden önce görev yapan ve hayatta olmayanları rahmetle anıyor, hayatta olanlara da şükranlarımızı sunuyoruz."
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSO meclis başkanlığına İzzet Bayar seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER