Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakaları

Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakaları -Türkiye erkeklerde İzlandayı 9-5 yendi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda devam eden Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakalarında, Türkiye erkeklerde İzlandayı 9-5 yendi.
     Erzurum Curling Arenada gerçekleştirilen C Grubu müsabakalarında Türkiye Milli Takımı erkeklerde İzlandayı 9-5 yenerek, ilk galibiyetini aldı.
     Günün diğer karşılaşmalarında bayanlarda Slovenya Belarusu 7-6, erkeklerde Hırvatistan Romanyayı 7-3, Slovakya Lüksemburgu 9-3 mağlup etti.
     Türk Milli Takımı, bayanlarda yarın saat 09.00da Romanya, saat 19.00da Slovenya, erkeklerde ise saat 09.00da Romanya, saat 14.00de Slovenya ile karşılaşacak.
    
     -Yalovaya tesis kurmayı hedefliyoruz-
    
     Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede curlingin daha geniş alanlara yayılmasını hedeflediklerini söyledi.
     Yalovada curling salonu açmak için çalıştıklarını belirten Kandemir, şunları kaydetti:
     Üç yıldır curling faaliyetleri devam ediyor ve kısa sürede milli takımlar düzeyinde önemli bir mesafe aldık. Bizim en büyük amacımız B Grubuna çıkmaktır. Kasım ayında Curling Ligi başlayacak. Yeni sporcuları kazanmak için bu çok iyi bir fırsat. Erzurum dışında başka yerlerde tesisin olmaması curlingin daha geniş alanlara yayılmasına engel teşkil ediyor. Batı illerinin yararlanabileceği bir tesisi faaliyete geçirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle Yalovaya tesis kurmayı hedefliyoruz.
     Kandemir, Türkiyede curlingin geleceğinin parlak olduğunu, ülkemizde yetişen sporcuların, dünyanın başarılı takımlarıyla başa baş mücadele edebildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER