Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Eskişehirde:

Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Eskişehirde: -Türkiyedeki Yüksek Hızlı Tren sistemi, bizim için güzel bir model -Bu nedenle Avustralya Dışişleri Bakanlığındaki arkadaşlarıma diyorum ki, her zaman Türkiyeye önerile


ESKİŞEHİR (A.A) - Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Türkiyedeki Yüksek Hızlı Tren (YHT) sisteminin kendileri için güzel bir model olduğunu söyledi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Biggs, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemiri makamında ziyaret etti.
     Biggs, ziyarette yaptığı konuşmada, Avustralyanın en ünlü kısa film festivali olan Tropfestin Anadolu Üniversitesindeki gösterimi için YHT ile Eskişehire geldiğini bildirdi.
     Ülkesinde YHT sistemi olmadığını ve bu teknolojinin kullanımı noktasında ilerleme gerektiğini kaydeden Biggs, Avustralyanın Brisbane, Sidney, Melbourne gibi önemli şehirlerinı, başkent Canberraya bağlayacak bir hızlı tren sisteminin kendilerini uçak yolculuğu masrafından kurtaracağına dikkati çekti.
     Büyükelçi Biggs, Türkiyedeki Yüksek Hızlı Tren sistemi, bizim için güzel bir model. Bu nedenle Avustralya Dışişleri Bakanlığındaki arkadaşlarıma diyorum ki, her zaman Türkiyeye önerilerde bulunmak durumunda değiliz. Bazen onlardan öneriler almalıyız ifadesini kullandı.
     Avustralyalı şirketlerin Türkiyedeki çalışmaları hakkında bilgi veren Biggs, Eskişehirdeki Avustralyalı çalışma gruplarının en önemlilerinden birinin, Ballıhisar köyündeki Pessinus bölgesinde arkeolojik kazıları yürüten Melbourne Üniversitesi ekibi olduğunu açıkladı.
    
     -2015, Türkiyede Avustralya yılı olacak-
    
     Biggs, Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümüne denk gelen 2015in, Türkiyede Avustralya yılı olarak kutlanacağını anımsatarak, bu kapsamda çok sayıda proje ve etkinlik gerçekleştirileceğini aktardı.
     Vali Koçdemir ise uzak mesafeye rağmen diğer ülkelerle kıyaslandığında Avustralya ile iyi ticari ilişkilerin bulunduğunu vurguladı.
     Eskişehirin bu yıl çifte başkentlik unvanı taşıdığını hatırlatan Koçdemir, Eskişehiri dünyada daha fazla tanıtmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Büyükelçi Biggs, Vali Koçdemirin, bu yıl Eskişehirde çeşitli ülkelerin tanıtımı kapsamında Avustralya Günleri düzenlenmesi önerisini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER