Aydında sıcak hava

Aydında sıcak hava


AYDIN (A.A) - Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, bölgede etkili olan aşırı sıcaklara karşı vatandaşların şemsiye ile dolaşmalarını önerdi.
     Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şemsiyeler kışlık değil dört mevsim sloganı ile aşırı sıcaklarda dışarı çıkmak zorunda kalanların şemsiye kullanması tavsiye edildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının etkisiyle baş ağrısı şikayetlerinde artış gözlenmektedir. Kronik ağrıları olan kişiler bunun çoğunlukla farkına bile varamayabilir. Oysa ki bilimsel çalışmalar, sıcak havalarda damarların genişlemesiyle baş ağrılarının da arttığını göstermektedir. Sıcak hava, tansiyon yükselmelerine neden olduğu için özellikle hipertansiyon hastalarının kan basıncı seviyelerinde sıcağa bağlı olarak belirgin bir artış görülebilir. Yüksek tansiyon da sıklıkla, kendisini ensede ağrı ile gösterir. Sıcakların yanında lodos da özellikle migreni tetikleyen en önemli nedenlerden biridir.
     Sıcaklar nedeniyle artan klima kullanımı da baş ağrılarına neden olur. Klimalı ortamda uzun süre bulunmak baş ağrılarını tetikleyebilir. Uzmanlar, yazın baş ağrısına neden olan sıcaklardan korunmak için güneşin dik olarak geldiği saatlerde başın korunması ve çok fazla dışarıda kalınmaması, şapka veya şemsiye kullanılması, ani ısı değişikliklerinden kaçınılması, klimadan gelen soğuk havaya doğrudan maruz kalınmaması önemlidir. Şapka ve eşarp kullanımının yanı sıra şemsiyelerin sadece kışın değil yazın da aktif olarak kullanılması güneşin gölgelenmesini sağlayacaktır. Yaz aylarında artan terleme oranı, metabolizmadaki değişiklikler bir çok hastalığa kapı aralamaktadır.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydında sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER