BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gençer:

BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gençer: -Eylül veya Ekim ayı gibi kısa bir zamanda Türkiyenin ilk stabilize granüle amonyum nitrat ve kalsiyum amonyum nitrat (CAN) tesislerinin temelini atacağız


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ (BAGFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer, Eylül veya Ekim ayı gibi kısa bir zamanda Türkiyenin ilk stabilize granüle amonyum nitrat ve kalsiyum amonyum nitrat (CAN) tesislerinin temelini atacağız dedi.
     Gençer, BAGFAŞ Tesislerinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yıllardan beri üzerinde çalıştıkları amonyum nitrat ve kalsiyum amonyum nitrat tesislerinin kuruluş müjdesini paylaşmak istediğini söyledi. Gençer, şöyle devam etti:
     Allah kısmet ederse Eylül veya Ekim ayı gibi kısa bir zamanda Türkiyenin ilk stabilize granüle amonyum nitrat ve kalsiyum amonyum nitrat (CAN) tesislerinin temelini atacağız. Bu tesisler, yılda 660 bin ton granüle kalsiyum amonyum nitrat üretecektir.
     Tesislerin toplam maliyeti 140 milyon 750 bin avrosu yabancı yatırımcıya anahtar teslimi ve 20-25 milyon avrosu bizim burada yapacağımız işler olmak üzere, 165 milyon avro tutarındadır. Bu 140 milyon 750 bin avronun yüzde 85i Alman hükümeti tarafından kredi ile finanse edilerek karşılanmıştır. Kredi, 13 yıl gibi uzun vadeli bir kredidir. İlk 3 yılı ödemesiz olup, daha sonra 10 yılda 20 taksitle ödenecektir.
     Bu kredi alınırken BAGFAŞtan ne bir ipotek ne bir garanti mektubu ne de herhangi bir kefalet istendiğini belirten Gençer, bunun Türk ekonomisine, BAGFAŞa duyulan güvenin, BAGFAŞ işçisinin, BAGFAŞ mühendislerinin ve BAGFAŞ çalışanının katma değerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
     Gençer, 28 ay gibi çok kısa bir zamanda temelini atacağımız bu tesislerde günde bin 200 ton nitrik asit, bin 550 ton granüle amonyum nitrat ve 2000 ton kalsiyum amonyum nitrat gübresi üretilecek dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gençer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER