Baharata standart getirilmesi

Baharata standart getirilmesi -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, satıcılar tarafından olumlu karşılandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, satıcılar tarafından olumlu karşılandı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
     Baharatçı Doruk Benakman, AA muhabirine, baharatların hijyenik olmayan koşullarda üretim ve satışının önlenmesinin faydalı olduğunu söyledi.
     Düzenlemeyle tüketicilerin temiz ürüne ulaşabileceğini belirten Benakman, herkesin baharat üretip satmasının önüne geçilmesiyle sertifikası olan temiz ürünlerin üretileceğine dikkati çekti.
     Pul kırmızı biberler ve isota ilave edilecek yağ ve tuz oranının düzenlenmesinin hileli ürünleri ortadan kaldıracağını ifade eden Benakman, "Biberde yağ ve tuz oranının düzenlenmesi bibere kimlik kazandırmaktır. Bu da vatandaşın yararına olacaktır" dedi.
     Benakman, öğütülmüş çörek otunun kısa sürede tüketilmesi gereken bir ürün olduğunu, vakumlanmış poşetlerde satılmasının, ürünün havayla temasını keserek bozulmasını önleyeceğini kaydetti.
    
     -"Tuz oranının azaltılması memnuniyet verici"-
    
     Aktar Hasan Culuk da tebliğdeki düzenlemeleri desteklediğini belirtti.
     Tüm ürünlerin, tüketiciye sağlıklı bir şekilde ulaştırılması taraftarı olduğunu anlatan Culuk, "Gerekli tedbirlerin alınmasına karşı değilim. Tuzun insan sağlığına zararları herkes tarafından bilinmektedir. Normal şartlarda tuzu yediğimiz gıdalardan vücudumuzun ihtiyacı kadar alıyoruz. Pul bibere ekstradan tuz ilavesine karşıyım. Yağ için de aynı durum geçerli" diye konuştu.
     Baharatçı Mahmut Bayram da yağın besleyici özelliği nedeniyle pul biberde bulunması gerektiğini, tuz oranının azaltılmasının sağlık açısından yararlı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Baharata standart getirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER