BAKA 2012 Mali Destek Programı Bilgilendirme

BAKA 2012 Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı -Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2013 yılı yatırımları için 20 milyon liralık destek çağrısında bulunuldu -Antalya Valisi Altıparmak: -Bu yıl içinde 20 milyon lira deste


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 2013 yılı yatırımları için 20 milyon liralık destek çağrısında bulunuldu.
     BAKA 2012 Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda yapıldı.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, toplantıda yaptığı konuşmada, BAKAnın destekleriyle Antalya, Isparta ve Burdurda önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi. Yatırım destekleriyle kalkınmanın temel unsurları oluşturulduğunu kaydeden Altıparmak, BAKAnın rekabet gücünün artırılması, uluslararası alanda rekabet edebilmek, işbirliği imkanlarının ve yeni pazarların geliştirilmesi konularına ciddi gayreti olduğunu bildirdi.
     BAKA tarafından ikinci kez yatırım destek çağrısına çıkıldığını hatırlatan Altıparmak, bölgenin lehine olacak projelerin desteklendiğini vurguladı. Yatırım destekleri ile birçok kişinin kendi işini oluşturmasının, birçok kişiye de istihdam oluşturulmasının sağlandığını ifade eden Altıparmak, Bu yıl içinde 20 milyon lira destek sağlanıyor, yüzde 50 desteği de düşünürseniz bu yatırım 40 milyon liraya çıkıyor dedi.
    
     -Çantacılara itibar etmeyin uyarısı-
    
     Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Engin de bugüne kadar 120 civarında yatırımcıya destek verildiğini ve 2 binin üzerindeki kişiye istihdam sağlandığını söyledi.
     BAKAnın yatırımcıları desteklediğini, yeni projelerin gelişmesine katkı sağlandığını, yatırım olanaklarını geliştirdiğini, yatırımcılara yol gösterici hizmetlerde bulunduğunu kaydeden Engin, bu doğrultuda Antalya, Isparta ve Burdurun önemli ölçüde gelişme kaydettiğini bildirdi.
     Toplantıya katılan yatırımcılara uyarılarda bulunan Engin, yatırımcıların özellikle Çantacı diye tabir edilen kişilere karşı dikkatli olmalarını istedi. Kendisini BAKA ile bağlantısı varmış gibi gösteren ve proje desteği sağlayacağını söyleyen kişi ya da kişilerin yatırımcılara giderek para talep ettiklerini ifade eden Engin, şöyle konuştu:
     Hiçbir kişi, kurum, kuruluş ya da şirketi akredite etmiş değiliz. Bu tür insanlara asla itibar etmeyiniz. Bizim aramız BAKA ile iyi, 10 bin lira verirseniz şu kadarlık destek sağlarız gibi sözlere itibar etmeyiniz. Çünkü böyle bir şey yok. Çantacı diye tabir edilen kişiler size gelirse bize bildirin, anında suç duyurusunda bulunalım, yargıya hesap versinler.
     Genel Sekreter Engin, yatırımcıların projelerini kendilerinin yapmasını istedi. BAKAnın her konuda gereken desteği verdiğini hatırlatan Engin, Teknik yardım masamız sürekli açık, arkadaşlar size her konuda yardımcı olacak. Projeyi kendiniz üretin, danışmanlık firmasına ihtiyaç yok. Bugüne kadar projesini kendisi hazırlayanlar daha çok kazandı diye konuştu.
     Projelerin değerlendirme aşamasından bahseden Engin, kendilerine gelen projeleri 4 aşamada değerlendirdiklerini bildirdi. Objektif bir değerlendirme yapıldığını vurgulayan Engin, bu konuda hiç kimsenin endişeye kapılmamasını istedi.
     Toplantı, desteklenecek programların tanıtımı ile devam etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BAKA 2012 Mali Destek Programı Bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER