Başbakan Erdoğan Edremitte

Başbakan Erdoğan Edremitte -Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu: -780 bin kilometre karede tek vatan. Bu vatanda ameliyat yaptırmayız, kimseye operasyon yatırmayız. Bu vatan toprakları 76 milyonuyla Türkiye Cumhuriyeti va


BALIKESİR (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiyenin 780 bin kilometre karede tek vatan olduğunu belirterek, Bu vatanda ameliyat yaptırmayız, kimseye operasyon yatırmayız. Bu vatan toprakları 76 milyonuyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınındır. Başkalarının değil, kimse öyle küçük hesaplar peşinde koşmasın dedi.
     Balıkesirin Edremit ilçesindeki toplu açılış törenine katılan Erdoğan, 4 eğitim kurumu ile Edremit Körfezi Pilot Projesi kapsamında yapılan yapay resif uygulamasını hizmete açtı.
     Törende konuşan Erdoğan, yapılan yatırımlara değinerek, Edremit-Balıkesir bölünmüş yolunun haziran ayında tamamlanacağını, Edremit Kuzey Çevre Yolunun da yaz başında biteceğini söyledi. Edremit Körfez Havaalanının adını Koca Seyit Havalimanı olarak değiştirildiğini belirten Erdoğan, bu havalimanının uluslararası uçuşlara da açılacağını kaydetti.
     Balıkesir ve ilçelerine iktidara geldiklerinden bu yana yaptıkları yatırımları anlatan Erdoğan, Bizim için ülkenin doğusu batısı diye bir ayrım yok. Türkiyenin bütün vilayetlerini, 780 milyon kilometre karelik vatan topraklarını hep bir bildik. Ayrım yok. Biz tek millet dedik. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Gürcüsüyle, Arnavuduyla, Boşnağıyla aklınıza ne gelirse tek millet dedik. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Bu yola böyle çıktık. Biz de Ak Parti iktidarında ayrım yok ayrımcılık yok diye konuştu.
     Yola çıktıklarında tek millet, tek bayrak dediklerini anımsatan Erdoğan, Edremitte Türk bayrağı nasıl dalgalanıyorsa Hakkariye gittiklerinde de Türk bayrağının dalgalandığını söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:
     Anamuhalefet partisinin genel başkanı konuşuyor. Batıya gel bayrağımızı dalgalandır, Hakkariye gittiğin zaman bir tane bayrak yok. Unuttun mu bayraklarımızı yoksa. Farkımız bu. Çünkü biz bayrağımızın rengine baktığımız zaman şehidimizi görüyoruz. Çünkü o renk şehitlerimizin, gazilerimizin kanıdır. Biz hilale baktığımız zaman bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü görüyoruz. Çünkü bu kan o bağımsızlık, o özgürlük için döküldü. Yıldızımıza baktığımız zaman da orada her yıldız bir şehittir. Onun için şehitlerimizi görüyoruz. Bu yolculuğumuzu böyle devam ettireceğiz. Onun için durmak yok, yola devam edeceğiz.
     Tek millet, tek bayrak dedikten sonra tek vatan dediklerini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:
     780 bin kilometre kare de tek vatan. Bu vatanda ameliyat yaptırmayız, kimseye operasyon yatırmayız. Bu vatan toprakları 76 milyonuyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınındır. Başkalarının değil, kimse öyle küçük hesaplar peşinde koşmasın. Ve geliyorum dördüncüsüne tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bununla beraber yolumuza devam ediyoruz ve taviz vermeden yürüyeceğiz. Bizim yolumuzu millet tayin etti ve biz de bu yolda yürüyoruz. Bu rota istikametinde yolumuza devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın.
    
     -Ülkeyi yasaklardan kurtaralım-
    
     İktidara geldikten sonra ulaştırma, eğitim gibi alanlar başta olmak üzere yaptıkları icraatları anlatan Başbakan Erdoğan, imam hatip liselerinin katsayı sorununun çözüldüğünü, isteyen öğrencilerin Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersi alabildiğini söyleyerek, Yasaklardan, engellerden bu ülkeyi kurtaralım dedi.
     Her şeyin tamamlanmadığını, var olan eksikliklerin de giderileceğini söyleyen Erdoğan, Biraz sabırlı olalım. Sağlıklı doğum 9 ay 10 günde olur unutmayın. Biz sağlıksız doğumdan yana değiliz. İnşallah sağlıklı doğum olacak, biraz geç oluyor ama sağlam olacak ve geleceğe de emin adımlarla yürüyeceğiz diye konuştu.
     Çözüm sürecine de değinen Erdoğan, milletin istikametinde son sözü söylediklerini kaydetti. Başbakan Erdoğan, Dedikodulara, iftiralara kulak asmayın. İnşallah bu iş, niyet hayır olduğu için sonu da hayır olacak. Attığımız her adımda milletimizin değerlerine ters düşecek bir adıma fırsat vermeyiz. Hepsinin istişaresini yaparak, istismara fırsat vermeden bu adımı atıyoruz. Biz ana muhalefetin genel başkanının söylediği gibi, yavru muhalefetin söylediği gibi küfürlerle, iftiralarla meydanlarda dolaşmıyoruz. Biz hizmetlerle dolaşıyoruz değerlendirmesinde bulundu.
     Balıkesirin 2014te büyükşehir olacağını, böylece hizmetlerin ilçelere daha farklı şekilde ulaşacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, büyükşehir belediyesinin içme suyu ve alt yapı sorunlarıyla ilgileneceğini, imar bütünlüğünün gelişeceğini kaydetti.
     Spekülasyonlara kulak asılmamasını isteyen Erdoğan, Bu kardeşiniz belediye başkanlığından geldi. İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yaparak geldi, dolayısıyla damdan düşerek geldim. Onlara sorun, siz nereden geliyorsunuz diye. Aradaki fark bu. Onun için tecrübe, uygulama konuşturuyor. Bunu akılla, bilgiyle yoğurarak geldik dedi.
    
     -Yıldırım : Yolları böldük, milleti birleştirdik-
    
     Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 10 yıllık AK Parti iktidarında hizmetleri tek tek açmaya zaman yetmiyor. Açılışların 50si, 100ü bir arada yapılıyor dedi.
     Son 10 yılda Edremitin etrafındaki yolların bölünmüş yol haline geldiğini söyleyen Yıldırım, 10 yılda Türkiyenin kuzeyinden güneyine yolları böldük, milleti birleştirdik. Havayolunu halkın yolu haline getirdik. Balıkesir merkez havaalanına yeni bir terminal binası yapmaya karar verdik. Yakında onun da çalışmasını başlatacağız diye konuştu.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur da Başbakan Erdoğanın Balıkesirdeki açılış törenleri için 2 gününü ayırdığını belirterek, Balıkesir, 10 yıl önce ilçeleriyle bölünmüş yol bağlantısı olmayan bir ildi. Bugün bütün komşu illere duble yolla bağlı. İstanbul-İzmir otoyolu da Balıkesirden geçiyor dedi. TÜİKin 2012 verilerine göre Türkiyenin nüfusu binde 12 artarken, Edremit ve Burhaniyenin nüfusunun binde 19,5 oranında arttığını belirten Uğur, İnsanlar, huzurlu mutlu ve refah içinde olduğu için insanlar bu bölgeye yaşamaya geliyorlar dedi.
     Yaz nüfusunun 750 bine kadar çıkması sebebiyle altyapı hizmetlerinin yetersiz kaldığını ve Edremit körfezinin kirlendiğini söyleyen Uğur, İnşallah Balıkesir büyükşehir olduktan sonra bu sorunlar çözülecek dedi.
     Açılış töreninde Başbakan Erdoğana, kızı Sümeyye Erdoğanın yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğanın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve diğer yetkililer eşlik etti.
     Başbakan Erdoğan, tören alanından ayrılmadan önce miting alanındaki vatandaşların yanına gitti. Erdoğan, vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir : Hasan Öymez - Aylin Sırıklı Dal - Eda Ünlü Özen
     Yayıncı : Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Edremitte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER