Başbakan Yardımcısı Arınç: (1)

Başbakan Yardımcısı Arınç: (1) Sayın Başbakanımız mümkün olursa, tabii şartlar ne getirir bilemem ama, nisan ayı içinde bir Filistin ve Gazze seyahatini yapmaya çalışacak (CHP hakkında) Bu parti, yüzde 25i bulursa bayram edi


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın nisan ayı içinde Filistin ve Gazze seyahatini yapmaya çalışacağını söyledi.
     Arınç, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Salihli ilçesindeki bir otelde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programının açılışında yaptığı konuşmada, teşkilat eğitim toplantılarının ülke genelinde büyük bir iştirak ve heyecanla devam ettiğini belirtti.
     Konuşmasına geçmişte birlikte siyaset yaptığı İzzet Şişmanı anarak başlayan Arınç, vefat eden Şişman ile anılarından söz ederken duygulu anlar yaşadı.
     Arınç, Manisanın, 11 yıldır AK Partiye zaferler kazandıran bir kent olduğunu, son olarak 2011de yüzde 47 ile 5 millmetvekilini Ankaraya gönderdiğine işaret ederek, Manisalıların AK Partiye en büyük zaferleri hediye etmeye devam edeceğini söyledi.
     AK Partinin girdiği tüm seçimlerde kazandığı başarıların arkasında yaptığı hizmetlerin, milletin partiye olan güveninin etkili olduğunu kaydeden Arınç, gelecek dönemde de bu yoldan sapmadan, birbirlerine düşmeden, milletin güvenini kaybetmeden devam edilmesi halinde başarıların artarak devam edeceğini ifade etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 6 ay sonra çok partili dönemin en uzun süre görev yapan başbakanı olma unvanını Adnan Menderesten alacağına dikkati çeken Arınç, CHPnin ise 63 yıldır iktidar olamadığını, bunun dünyanın hiçbir ülkesinde görülmediğini ifade etti.
     Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     1950de yıkıldı, 63 senedir bir daha iflah olmadı. Bu bir parti için ne kadar küçültücü bir şey, milet sana hala güvenmiyor, senden ümitli değil. Hala senin partini yüzde 20-25lere mahkum bir parti olarak görüyor. Şöyle bir kendine bir baksana, nerede eksiğim var- desene. Ne hata yaptım da millet beni 63 yıldır affetmedi diye bir düşünsene be adam.
     Benim başdanışmanım 65 yaştan emekli oldu CHP 63 yıldır hala iktidara gelemedi. 63 yıl yahu, dile kolay, hala birbirlerini yiyorlar. Ulusalcılar bir tarafta eskiciler bir tarafta yenilikçiler bir tarafta. Birinin ne dediğini öbürü anlamıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bu parti yüzde 25i bulursa bayram ediyor. Yüzde 20lerde kalırsa da ne yapalım İzmiri kaybetmedik ya diye övünüyor.
     Konuşması sırasında AK Partinin Biz Hepimiz Türkiyeyiz isimli şarkısının çalınması isteyen Arınç, salonda hazırlık olmamasını eleştirdi. Bir katılımcının telefonundan şarkıyı dinleten Arınç, İnsanın yüreğini eritti. Bundan güzel müzik var mı- dedi.
     Anavatan, DYP ve DSP örneklerini veren Arınç, halka dayanmayan, halktan kopan partilerin elde ettiği başarıların daimi olamayacağını, milletin bunun cezasını verdiğini belirterek, 2007deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu partilerin, kaşını çatan, kafa göz işaretleri yapan, omuzlarını gösteren üç kişiden korktuklarını ve oylamaya katılmadıklarını belirtti.
     Arınç, bu siyasetçilerin hatalarını bugün itiraf ettiğini, bundan sonrakilerin bunu örnek alması gerektiğini söyleyerek AK Partinin 11 yıldır ihanet şebekelerine, tuzaklara rağmen dimdik ayakta olduğunu ifade etti.
    
     -İsrail tarihinde ilk defa resmen özür diledi-
    
     İsrailin özür dilemesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Arınç, Türkiyenin üç yıldan bu yana kendisine yapılan haksızlığa karşı direndiğini, ısrarcı olduğunu, dünyadan gelen tüm tekliflere elini ittiğini, kulaklarını kapattığını ifade etti.
     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle konuştu:
     3 yıldan bu yana en hatırlı insanlar, en güçlü ülkeler devreye girdiler, İsrail özür dilemez dediler. Bunun yerine geçecek başka bir kelime olmaz mı- Mesela çok üzüntülüyüz, ağlamaklıyız, keşke olmasaydı, Kesinlikle olmaz dedik. Açıkca özür kelimesini istiyoruz dedik. Tazminat istediğiniz kadar verelim, diğer ikisine yanaşmayız... Olmaz. İkisini kabul ettiler, ambargoyu kaldıramayız dediler. Başbakanımız Bu hiç olmaz. ambargo şartını kaldırırsak şehitlerimizin hatırasına ihanet etmiş oluruz dedi.
     Kimsenin aklına bile getirmediği, imkan ihtimal vermediği hadise gerçekleşti. Sonunda Türkiyenin dediği oldu. Hamdolsun 3 konuda açıkça kabul edildi ve İsrail tarihinde ilk defa resmen özür diledi. Bu kararlı bir dış politikanın sonucudur. Bunun anlamını herkes bilmiyor olabilir. Ben de basının önünde çok açık anlatacak değilim. Ama İsrail denen ülkenin ve inanç sisteminin, bir başkasından özür dilemesi onların tarihi ve inancında mümkün olacak bir şey değil.
    
     -Tazminat komisyonu-
    
     Tazminat konusunda Başbakan Erdoğanın kendisini görevlendirdiğini, Dışişleri ve Adalet bakanlıkları ile bilirkişilerle çalışacaklarını, şehit yakınları ve yaralıların düşüncelerini görüşlerini alacaklarını anlatan Arınç, Zaten temasımız var ama hepsini bir araya getirmek için bir toplantıyı acilen yapacağız. İnşallah Filistine ve Gazzeye bugüne kadar uygulanan bu acımasız ambargo kaldırılmış olacak. Sayın Başbakanımız bunun sözde değil gerçekte de olup olmadığını bir şekilde görmek amacıyla, mümkün olursa, tabii şartlar ne getirir bilemem, nisan ayı içinde bir Filistin ve Gazze seyahatini yapmaya çalışacak dedi.
     Arınç, bu başarıyı muhalefet partilerinin kabul edemediğini, CHPnin 72 saat konuşamadığını, bu başarıyı ifade etmeye dillerinin varmadığını, MHPnin ise 1 hafta geçmesine rağmen değerlendirme yapmadığını, buna karşın 75 milyon insanın ise helal olsun dediğini duyduklarını söyledi.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER