Başbakan Yardımcısı Arınç:

Başbakan Yardımcısı Arınç: -Bugün yine acı günlerden birisi. Maalesef Bingölde Karlıovada bir aracın içerisindeki polis kardeşlerimize, uzaktan kumandalı, bir alçakça suikast gerçekleştirildi -Bursada herkes bir arada ve ka


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bugün yine acı günlerden birisi. Maalesef Bingölde Karlıovada bir aracın içerisindeki polis kardeşlerimize, uzaktan kumandalı, bir alçakça suikast gerçekleştirildi dedi.
     Arınç, Milliyet gazetesince Hilton Bursa Otelinde düzenlenen Geleceğe Yatırım, Türkiyeye Yatırım Toplantılarının açılışında yaptığı konuşmada, Bursayı tanıtan yeni gazete eklerinin, ilavelerinin çıkacak olmasının, kentin tanıtımı ve vizyonunu göstermesi açısından çok değerli olduğunu, bunu çok önemsediğini söyledi.
     Bazı gazetelerin buna dünden başladıklarını hatırlatan Arınç, belki arkadan takip edeceklerin de olacağını, bunun basın için de kent için de Bursada yaşayanlar için de fevkalade önemli olduğunu vurguladı.
     Arınç, Bursanın tarihi, kültürel ve ekonomik potansiyeline ilişkin bilgiler verirken, kentin hemen her konuda iyi ve gelişmiş durumdaki illerden birisi olduğunu belirtti.
     Bursanın, Milliyet gazetesinin ekleriyle, ilaveleriyle, tanıtılması halinde, kentin layık olduğu yeri bulabileceğini ifade eden Arınç, Görmeyen, bilmeyen insanların, Bursanın zenginliğinden bir şekilde haberdar olamayan insanların, Bursa ile ilgili zihinlerinde, gönüllerinde ayrı bir ayrı bir güzellik olabilir dile konuştu.
    
     -Karlıovadaki mayın patlaması-
    
     Bingöl Karlıovadaki terör saldırısına da değinen Arınç, şunları kaydetti:
     Bugün yine acı günlerden birisi. Maalesef Bingölde Karlıovada bir aracın içerisindeki polis kardeşlerimize, uzaktan kumandalı, bir alçakça suikast gerçekleştirildi. Yine bugün Afyonda vefat eden bir değerli gencimizin de ikindi namazında cenazesi kalkacak. Bunlar üzüntü verici olaylar. Şimdi buradan Bursa adına ne çıkabilir- Bursa bir huzur kenti. Bursada yaşayan insanların profiline baktığınız zaman, Bursa etnik köken itibarıyla da gelinen memleket, kaza, ilçe, bölge adına da çok zengin bir belde. Bursada herkes bir arada ve kardeşçe yaşıyor. Hamdolsun, bugüne kadar birkaç polisiye hadisenin dışında, bu kardeşliği, dostluğu, arkadaşlığı, sevgiyi bozacak bir eylem Bursada hayat bulmadı. Bununla iftihar etmemiz lazım. Evet, İnegölde basit bir kavgayı büyüttüler, bir şey oldu. Başka bir yerde yine basit birkaç kişinin sorumsuz sözleriyle ayağa kalkanlar oldu ama böyle acıları biz yaşamadık, Allah da yaşatmasın. Çünkü, Bursa nereden gelirse gelsin herkesin gönlünü birbirine açtığı bir ilimiz.
    
     -Türkiyede örnek verilecek illerden birisiyiz-
    
     Arınç, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahyadan son durumu sorduğunda, önüne rakamları koyduğunu belirterek, Bursada 1-2 yılda meydana gelen olay sayısının, adeta hiç üzerinde durulmayacak kadar az olduğuna dikkati çekti.
     Buna rağmen, adi suçların olduğunu, onlarda da Bursanın yine huzurlu kentlerden birisi olduğunu anlatan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Asıl üzerinde durmak istediğim yer, nasıl Mardini bir dostluk şehri olarak kabul ediyorsak, nasıl Şanlıurfayı bir örnek olarak gösteriyorsak örnekleri çoğaltmak mümkün, ama Bursa Balkanlardan gelenleriyle doğudan, Güney Doğudan gelenleriyle Artvinden, bir başka ilimizden gelenleriyle herkesin, aynı sokakta, mahallede, apartmanda beraberce dostça yaşadığı bir ilimizdir. Herhalde bugün için en güzel örnek olarak ben bunu gösteriyorum. Allah nazardan saklasın, bir taraftan da endişe ediyorum. Yani biz Türkiyede örnek verilecek illerden birisiyiz. Neden- Çünkü insanlarımızın karakteri ve yapısı çok müspet. Bursada herkes çalışıyor. Bursada herkes karnını doyuruyor. Bursada işsiz sayısıyla, dar gelirli yoksul sayısına baktığımızda çok az görüyoruz. Ben varım diyenlere de zaten belediyelerimiz hemen koşuyorlar. Bir kısmına ev bir kısmına gıda bir kısmına ayni ve nakdi yardım yapıyorlar. O insanların gönlünü alıyorlar. Dolayısıyla keşke bu örnekler bütün ülkemiz için daha da çoğaltılabilse ve biz bu konuda da başarılı olabilsek.
    
     -Patronlarının İnegöllü olmasından dolayı bunu istemeye hakkımız var-
    
     Başbakan Yardımcısı Arınç, Milliyet gazetesine Bursa için gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederken, sözlerini şöyle tamamladı:
     Kendilerini sadece köşelerinde yazı yazan yazarlarımız olarak değil hepsini televizyonlarda, ekranlarda, kendi başarılı programlarıyla da tanıyoruz. Merhum Abdi İpekçiden bu yana basın hayatında çok özel insanları yetiştirmiş olan bu gazetemizin uzun ömürlü olmasını, başarılı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Bursayı da unutmasınlar, Bursa ile ilgilensinler, Bursanın pozitif yönlerini ülkemize ve dünyaya daha çok duyursunlar. Kendilerinden de ricamız bu oldu. Üstelik patronlarının İnegöllü olmasından dolayı da bunu istemeye hakkımız var diye düşünüyorum. Meltem Hanım (Meltem Demirören Oktay) başıyla tasdik etti, eh hanımlar, patronlar bu işi tasdik ediyorlarsa, başkalarından da bekliyoruz ama Milliyetten bu söylediklerimin karşılığını daha çok bekliyoruz. Alacağımızdan da eminiz.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirörenin kızı ve Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ile gazetenin yazarları Fikret Bila, Derya Sazak, Güneri Civaoğlu ve Mehmet Tezkan da katıldı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER