Başbakan Yardımcısı Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: -"Bütün partiler aynı anlayışın içinde olduğu zaman Türkiyenin terör konusunu çözme noktasında alacağı mesafeyi daha kısa sürede katetmesi mümkündür" -"AK Parti şimdi Hakkaride, Batmanda, Şırnakta,


AMASYA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bütün partiler aynı anlayışın içinde olduğu zaman Türkiyenin terör konusunu çözme noktasında alacağı mesafeyi daha kısa sürede katetmesi mümkündür" dedi.
     Saraydüzü Kışla Binasında düzenlenen AK Parti İl İstişare Toplantısına katılan Bozdağ, yaptığı konuşmada, son 10 yılda Türkiyenin her tarafının şantiyeye dönüştüğünü söyledi.
     AK Parti hükümetinin bölgesel ayrımcılığı reddeden bir anlayışı benimsediğini vurgulayan Bozdağ, Türkiyenin illerinde eskiden çok göç yaşandığını, bu dengesiz dağılımın bölgeler arasında yapılan ayrımcılığın sonucunda oluştuğunu söyledi.
     IMFden borç isteyen Türkiye yerine yılda 2 milyar 363 milyon dolar hibe yardımı yapan bir Türkiye geldiğini vurgulayan Bozdağ, "2001 yılında borç almak için uğraştılar, IMF kredi verdi. Krediyi yönetecek bakan verdi. Ne emrettiyse devrin hükümeti yapıverdi. Sayın Bahçeli de hükümetin başbakan yardımcısıydı. Biz onların getirdiği borçları ödedik. Şimdi son 400 milyonu mayısta ödeyip bitiriyoruz" diye konuştu.
     Türk milletine hizmet etmenin büyük şeref olduğunu dile getiren Bozdağ, hizmetlerine devam edeceklerini kaydetti.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Türkiyeyi daha güçlü kılmak, milletin daha huzurlu, güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamak için çözüm sürecini başlattıklarını anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:
     "Bugüne kadar siyaset üstü bir bakışı terörle mücadele konusunda Türkiye hayata geçirmeyi maalesef başaramamıştır. Ne zaman bir karakolumuza veya bir askerimize dönük terör saldırısı olsa, muhalefet partileri bu terör saldırılarını her daim iktidara saldırı için bir vesile kabul etmiştir. Terörle mücadele konusu, terör meselesi, iç politikada siyasetin rekabette kullandığı en güçlü argümana dönüştürülmüştür. Analar, babalar, evlatlar acısıyla yanarken bir siyasi partimiz neredeyse her şehit cenazesini parti mitingine dönüştürmek için örgütlü acı istismarı yapabilmiştir. Böyle bir şey olabilir mi-"
     Bozdağ, terörle mücadele etmiş ve belli neticeleri almış ülkelere baktıklarında, iktidar kim olursa olsun partilerin iktidar arkasında terörle mücadele konusunda tek vücut olduğunu, birlikte hareket ettiğini gördüklerini belirterek, "Destek olduğunu görüyoruz. Siyasi rekabetin dışına bu konuyu taşıdığını görüyoruz ama biz Türkiyede bunu maalesef başaramadık. Başarmamız lazım" dedi.
    
     -"Gelin bu meseleyi siyasi rekabetin konusu olmaktan çıkaralım"-
    
     "Gelin Allah için bu meseleyi siyasi rekabetin konusu olmaktan çıkaralım" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:
     "Bütün partiler aynı anlayışın içinde olduğu zaman Türkiyenin terör konusunu çözme noktasında alacağı mesafeyi daha kısa sürede katetmesi mümkündür. Siyasi partilere de bu anlamda çağrı yaptık, buradan bir kez daha söylüyorum, bütün partilerin Türkiyenin her yerinden siyaset yaptığı bir Türkiye olursa, o zaman güçlü Türkiyeyi inşa etmeyi başarmışız demektir. Bugün CHPnin, MHPnin siyasetine baktığımızda, Türkiyenin önemli bir kısmında parti çalışması yapmıyorlar, yapamıyorlar. BDPye baktığınızda onlar da öyle. Türkiyenin CHP gibi en eski partisi bile Türkiyenin önemli bir kesiminde siyaset yapmazken veya yapamazken, MHP Türkiyenin önemli bir kesimini adeta yok sayar bir siyaseti hayata geçirirken, bizim siyasal anlamda bir bütünleşmeyi hayata geçirmemiz o kadar kolay gözükmüyor.
     Onun için Bütün partiler gelin Türkiyenin her yerinde siyaset yapalım diyoruz. AK Parti şimdi Hakkaride, Batmanda, Şırnakta, Türkiyenin 81 ilinde, ilçesinde, beldesinde, köyünde siyaset yapıyor. Türkiyede böylesi güvenli bir ortam var. Herhangi bir sıkıntı yok. AK Partililer bu siyaseti yapabiliyorsa MHPliler de yapabilir, CHPliler de yapabilir, herkes yapabilir."
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER