Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: -Hükümetimiz Türkiyeyi tarihte olduğu gibi güçlü bir devlet olarak tarih sahnesine çıkarıyor -Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Dünyanın neresinde olursa olsun her mazluma sahip çıktığımı


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hükümetimiz Türkiyeyi tarihte olduğu gibi güçlü bir devlet olarak tarih sahnesine çıkarıyor dedi.
     Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Salihli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette, Davutoğlu parti binası penceresinden Salihlileri selamladı.
     Başbakan yardımcısı Arınç ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, eşleriyle birlikte daha sonra Türkeli Parkındaki Salihli Kazak Türkleri Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyarette bulundu. Arınç ve Davutoğlu, dernek binası önünde yöresel kıyafetli Kazaklar tarafından karşılandı.
     Bazı kazak kadınları, karşılamada geleneksel olarak bastığınız yerler şeker olsun anlamında iki bakanın başlarından aşağı şeker attı.
     Arınç, ziyarette yaptığı konuşmada, dernek üyelerinin kendilerini çok güzel karşıladığını, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
     Türkiyenin Orta Asyada Türk Cumhuriyetleri ve Doğu Türkistan ile samimi ilişkiler içinde olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi:
     Onların sıkıntılarını biliyoruz. Bugüne kadar onların derdine çare aramak mümkün değildi. Bugün hükümetler arasında çok güçlü ilişkiler var. Çok şükür o topraklardan kim gelirse başımızın üzerinde yeri var. Bugün çok şükür Türkiye ekonomisi ve dış politikasıyla çok güçlü bir devlet. Türkiye ne diyor diye, her ülke en başta bunu düşünüyor. Türkiyenin gücünden herkes istifade etmek istiyor. Türkiye bölgesel değil küresel aktör oldu. İsrailin özür dilediği noktadayız. Filistinli kardeşlerimizin ablukadan kurtulacağı günlerdeyiz. Hükümetimiz Türkiyeyi tarihte olduğu gibi güçlü bir devlet olarak tarih sahnesine çıkarıyor. Sizlerin sadece dualarını talep ediyoruz. Ülkemiz, huzur ve barış içinde olsun diye mücadele ediyoruz. Onda da muvaffak olacağız. Bu cennet vatanda huzur içinde yaşayacağız. Güzel günler bizi bekliyor.
    
     -Ahmet Davutoğlu-
    
     Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Anadolunun, dünyanın her yerinden gelenlere kucak açtığını belirterek, şöyle konuştu:
     En güzel örneği Ata yurtlarını terk edip, anayurda gelen Kazak kardeşlerimiz. Anadoludaki kardeşleri onları bağırlarına bastı. Hoşgeldiniz ve edebiyete kadar hoşbulacaksınız. Biz atayurdumuzdan koptuktan sonra gönlümüzün bir yanı oralarda kaldı. Her o topraklara gidişimizde kendi dağımızın, ırmağımızın tınısını duyduk. Dünyanın neresinde olursa olsun her mazluma sahip çıktığımız gibi, her kazağa da sahip çıkıyoruz. Kazakistanla da zaten kardeşten öte yakınız. Kazakistan ve Türkiye bir ülke gibi davranıyor. Siz Anadolunun en güzel renklerinden biri olarak bize katıldınız. Örf ve ananelerinizi hiçbir zaman kaybetmeyin.
     Konuşmaların ardından Arınç ve Davutoğlu, Kazakların milli çalgısı dombra eşliğinde çalınan Kazak şarkılarını dinledi. Kazakların yöresel kıyafeti çapan hediye edilen Arınç ve Davutoğlu, Kazak çadırında yöresel yemeklerden tattı ve bakanlara kımız ikram edildi.
     Ziyarette, Kazak çocuklar da şiir okudu.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER