Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay:

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: -Ne olursa olsun, hangi görüşte olursa olsun düşündüklerini, inandıklarını rahatça ifade edebilen, hür düşünen ve bunu yazabilen, söyleyebilen, yorumlayabilen insanların sayısını çoğalttıkça gazetel


MUĞLA (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Ne olursa olsun, hangi görüşte olursa olsun düşündüklerini, inandıklarını rahatça ifade edebilen, hür düşünen ve bunu yazabilen, söyleyebilen, yorumlayabilen insanların sayısını çoğalttıkça, gazetelerin, yayınların sayısını çoğalttıkça çok daha güçlü olacağımızı düşünüyorum dedi.
     Atalay, Muğla Valiliği Toplantı Salonunda Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cavit Okur, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.
     Burada konuşan Atalay, Basın İlan Kurumunun Muğlada şube açmasından sonra kentin sesi olan yerel gazetelerin kriterlere uygun, habercilikte ve etik kurallara uyulmasında daha iyi bir seviyeye geleceğini söyledi.
     Basının yükünü hafifletmek, ona katkıda bulunmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Atalay, Ne olursa olsun, hangi görüşte olursa olsun düşündüklerini, inandıklarını rahatça ifade edebilen, hür düşünen ve bunu yazabilen, söyleyebilen, yorumlayabilen insanların sayısını çoğalttıkça, gazetelerin, yayınların sayısını çoğalttıkça çok daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Kapalı toplumlardan açık toplumlara ulaşmanın, şeffaf olamanın en kolay yolu bu. Basınımızın güçlenmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz dedi.
     Atalay, BİK olarak daha önce 12 şubede hizmet verirken bugün 32 ilde hizmet verdiklerini belirtti. En büyük partnerinin gazeteciler cemiyeti yönetimleri olduğuna değinen Atalay, daha iyiye, daha güzele birlikte gitmek için yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
     Basın İlan Kurumunun güçlenerek, imkanlarını artırarak, gerçekten gazetecilik yapan kurumları desteklemesi gerektiğini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:
     Bunun için çaba sarf ediyoruz. Türk basını reklamcısıyla buluşuyor programları çerçevesinde büyük firmalar ile görüşüyoruz. Onların da reklamı keşfetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Ulusal basına reklam veriyorlarsa, yerel basının da daha önemli olduğunu belirterek, yerel basına da reklam verilmesini sağlıyoruz. Birebir görüşme olanakları sağlıyoruz. Türkiyede büyük bir pasta var bu pastadan yerel gazeteler de nasibini alsınlar ama gazetecilik yapsınlar.
     Gazetelerin işlerini iyi yaptığı sürece reklam pastalarının daha da büyüyeceğine işaret eden Atalay, Zaman içerisinde Basın İlan Kurumundan kat kat fazlasını da özel reklamlardan almış olacaksınız. Buraya gelen her yatırım kampanyalarla sizlere reklam verecek ve kendilerini öyle tanıtacaklar diye konuştu.
     Amaçlarının yük olmak değil yük almak olduğunu vurgulayan Atalay, şunları söyledi:
     Muğlada inşallah kısa zamanda şube açacağız. Şunu biliyoruz ki bir gazete her gün daha iyi olursa, yakaladığı trendi yükseltirse o, hem bizim için hem kendisi için kazançtır. Bizim amacımız gazeteciliği öldürmek değil, yaşatmak. Gazetecilik ile ilgisi olmayan kişilerin gazeteleri kullanmasına fırsat vermemeliyiz. Bu dik duruşumuzu her zaman korumamız gerekir. Bir sorun yaşadığınızda sizlere bir telefon kadar yakın olacağız. Buraya açacağımız şubemiz sizin yuvanız olacak. Bölük pörçük olmayalım. Gazeteciler birbirleri ile kavga etmesinler, tatlı bir rekabet olsun.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER