Başiskelede pazarcılar kayıt altına alınıyor

Başiskelede pazarcılar kayıt altına alınıyor


KOCAELİ (A.A) - Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan pazar yerleri hakkındaki yönetmelik gereği pazarcıları kayıt altına alıyor.
     Başiskele Belediyesinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, yönetmelik gereği pazarcılara verilecek tahsis belgeleriyle ilgili yapılacak düzenlemeler için pazar yerlerinde incelemeler yapıldığı kaydedildi.
     Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçede faaliyet gösteren iş yerlerinde denetimlerini de sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, ilçe halkının sağlığı için denetimlerin sıklıkla gerçekleştirildiği bildirildi.
     Açıklamada, ekiplerin denetimlerde satışa sunulan tüm gıda malzemelerinin sağlığa uygun olup olmadığı, ürünlerin kullanma tarihleri, personellerin, depoların ve satış yapılan alanlardaki hijyen koşullarının incelendiği dile getirilerek, şu görüşlere yer verildi:
     Başiskelede bulunan pazar yerlerinde denetim yapan ekipler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı pazar yerleri hakkındaki yönetmeliği gereği pazarcıları kayıt altına alıyor. Denetimlerle esnaf hem bilinçlendiriyor hem de eksiklerini görme konusunda yardımcı olunuyor. 2013 yılı içerisinde var olan kayıtlar güncelleniyor. Pazarcılar tahsis belgeleri için istenen gerekli evrakları zabıta müdürlüğümüze getirmelerini istiyoruz.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Başiskelede pazarcılar kayıt altına alınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER