BBPnin merhum lideri Yazıcıoğlunu anma hazırlıkları

BBPnin merhum lideri Yazıcıoğlunu anma hazırlıkları -BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan: -Mart ayı biz BBPliler için hüzün ayıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, BBP kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlunun hayatını kaybetmesi dolayısıyla Mart ayının kendileri için hüzün ayı olduğunu bildirdi.
     Akdoğan, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Yazıcıoğlunun 25 Mart 2009da elim bir kazada hayatını kaybettiğini hatırlatarak, Tam 4 yıldır demokrasi ve hukuk içerisinde vermiş olduğumuz mücadele neticesinde, bugün gelinen noktada dava özel yetkili savcılık tarafından iddianame aşamasına gelmiştir. Ancak devletin bazı birimleri tarafından olay karartılmaya devam etmekte, bilgi ve bulguların önü kapatılmaktadır ifadesini kullandı.
     Bugün yaşadığımız ve tartıştığımız konulara baktığımızda Muhsin Başkana ne derece ihtiyaç duyulduğu anlaşılmaktadır diyen Akdoğan, şöyle devam etti:
     Onun tabiri ile Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ile bizler büyük Türk Milleti olmak için aynı kilimin desenlerinin bir araya getirdiği farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir anlayışa sahipken, çözüm süreci denen ancak çözümsüzlükten başka bir işe yaramayacak bu uğraşının bir an evvel sonlandırılmasını talep etmekteyiz. Kurulduğumuz günden bu yana tam 20 yıldır çözüm için sürekli çaba sarf eden bir siyasi parti olarak terörle ilgili hazırlamış olduğumuz rapor ve önerileri devletin tüm birimlerine sunduğumuzu ve gereğinin bir an evvel yapılarak, bu beladan milletimizin kurtarılması gerektiğini tekrar ifade etmek isterim.
     25-31 Martta Muhsin Yazıcıoğlunu anmak üzere çeşitli hazırlıklar yaptıklarını anlatan Akdoğan, özellikle yurt içi ve yurt dışından önemli katılımcılarla, Uluslararası 4. Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumunu gerçekleştirmek üzere çalışmaların devam ettiğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BBPnin merhum lideri Yazıcıoğlunu anma hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER