BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -BDP eşittir PKK, yani bunu hiç kimse, BDPlilerin kendisi de inkar edemez. Dolayısıyla siz, PKK-nın içinde olduğu bir uzlaşma komisyonunda terörü nasıl çözeceğinizi konuşamazsınız (Görüntülü-F


ANKARA (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BDP eşittir PKK, yani bunu hiç kimse, BDPlilerin kendisi de inkar edemez. Dolayısıyla siz, PKK-nın içinde olduğu bir uzlaşma komisyonunda terörü nasıl çözeceğinizi konuşamazsınız dedi.
     Destici, Eskişehirin Sivrihisar İlçesi Nasrettin Hoca Beldesinde gerçekleştirilen şenliğe katıldı. Nasrettin Hoca Evini de gezen Mustafa Destici, şenlikte, halkın gündemi ile siyasetçinin gündemi arasında fark olduğunu söyledi.
     Siyasetçilere bakarsanız, sırf bir çatışma alanı yaratma adına kürtaj konuşuluyor, Dersim konuşuluyor, bedelli askerlik konuşuluyor diyen Destici, Türkiye-nin ana gündem maddesi olmayan, sadece suni gündem maddesi olarak bir çatışma alanı çıkartılıyor ve bunun etrafında siyaset gerginleştiriliyor ve bununla oy devşiriliyor. İşin doğrusu bu diye konuştu.
     CHPnin terörle mücadele konusundaki son günlerde yaptığı teklife de değinen Destici, şöyle konuştu:
     CHPnin teklifinin içerisinde, BDPnin yani PKK, çünkü BDP eşittir PKK, yani bunu hiç kimse, BDPlilerin kendisi de inkar edemez. Dolayısıyla PKKyla oturup siz PKK-nın içinde olduğu bir uzlaşma komisyonunda terörü nasıl çözeceğinizi konuşamazsınız. Çünkü bütün stratejinizi, ülkenin stratejisini, devletin stratejisini resmen PKK-ya anlatmış olursunuz. Bir kere BDP bu işin içinde olmayacak. Çünkü BDP, PKK-nın tarafı.
     Onun için ikincisi de güvenlik stratejisiyle bu işler çözülmüyor diyorlar. Biz de tam tersini söylüyoruz; 27 yıldır güvenlik anlamında gerekli hiçbir adım atılmadı, doğru işler yapılmadı. Muhalefet olsun diye söylemiyoruz; 27 yıl olmuş hala eğitimli birlikler yok, özel istihbarat biriminiz yok. İstihbaratlar birbirini atlatıyor. Asker sivil işbirliği yok. Terörün finansman kaynaklarını bitirememişsiniz, dış desteğini kesememişsiniz. Dolayısıyla bunlar baştan oturup konuşulmalı.
    
     -Belediyeler Yasası-
    
     Belediyelerle ilgili hazırlanan yasaya da işaret eden Destici, hükümetin kapalı kapılar ardından bu yasayla ilgili hazırlık yaptığını öne sürdü. Destici, bu yasanın çıkmasıyla şu an konuşma yaptığı Nasrettin Hoca Belediyesinin belediye olmayacağını ve buranın mahalleye dönüşeceğini ileri sürdü.
     Bugün, Nasrettin Hocayı andıklarını anlatan Destici, Nasrettin Hoca 8 yüz yıldır Türkiyenin yetiştirdiği en önemli simalardan. Kaç yıl geçmiş Nasrettin Hoca için bir ev yapılması düşünülmüş ama bunun bile hala eksikleri var. Tamamlanmamış. Ama bu gün Nasrettin Hoca değil de her hangi bir Yunan adasında Yunan filozofu anılıyor olsaydı Kültür Bakanı orada olurdu ve o Yunan filozofunun da her halde evini falan çoktan bitirmiş olurdu. Maalesef bizdeki anlayış böyle dedi.
     Destici, şöyle konuştu:
     Belediyeler yasasının mutlaka milletin önüne getirmesi lazım, Milletin önünde tartışılması lazım. Türkiye-yi eyaletlere bölecek bir sistemi doğru bulmuyoruz. Hem de Nasrettin Hoca gibi Günyüzü gibi Türkiyenin yüzlerce beldesi, şehir merkezine çok uzak, şu halde bile hizmet alamıyorlar. Yarın kanun yasalaştığında mahalle statüsünde olacaklar ama köyden daha beter bir duruma düşecekler. Köy olmayı bile arayacaklar diye düşünüyorum. Onun için bunu hükümetin tekrar iyi düşünmesi ve milletin önüne getirmesi ve tekrar iyi tartışması gerekir diye düşünüyorum.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER