BDP İl Örgütü, Suriye için yardım

BDP İl Örgütü, Suriye için yardım kampanyası başlattı


BİTLİS (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) Suriye için başlattığı yardım kampanyasına, Bitlis teşkilatı da katıldı.
     Parti binasında basın toplantısı düzenleyen BDP Merkez İlçe Başkanı Hasan Osmanoğlu, Suriyede devam eden iç savaştan kaynaklı, ciddi bir insani yardım ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.
     BDP Genel Merkezi ve DTKnın ortaklaşa başlattığı kampanyaya, Bitliste de start verdiklerini ifade eden Osmanoğlu, şöyle konuştu:
     KESK Bileşenleri Platformu ve diğer sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, Bitliste biz de kampanya başlattık. Suriyede devam eden iç savaştan dolayı, ciddi bir dram yaşanmakta. İnsani yardım bir gereklilik haline geldi. Parti ve DTK olarak, Suriyelilere yardımda bulunmak amacıyla, kampanya başlattık. Bitlis halkı Van depreminde insani yardım ulaştırılması noktasında ciddi bir dayanışma gösterdi. Suriye için düzenlediğimiz kampanyaya halkın sessiz kalmayacağına ve ciddi yardım yapacağına inanıyorum. Bitlis halkı yardımsever ve yüreklidir.
     Suriyede yaşanan savaşta, kadın ve çocukların mağdur olduğunu belirten Osmanoğlu, kanayan yaraya buradan da bir yardım eli uzatmak istediklerini ifade etti.
     Osmanoğlu, Halkımızdan Suriyeliler için gıda, ilaç, çocuk maması, çocuk bezi ve süt yardımı yapmalarını istiyoruz. Halkımız yardımlarını BDP İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı üzerinden yapabilir. Şimdiden yardımlarını esirgemeyecek olan herkese teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BDP İl Örgütü, Suriye için yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER