BEÜde Gebelikte Beslenme konferansı düzenlendi

BEÜde Gebelikte Beslenme konferansı düzenlendi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından Gebelikte Beslenme konulu konferans düzenlendi.
     Konferansta konuşan BEÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aziz Aksoy, hamilelik döneminde iyi beslenmenin, sağlıklı ve normal bir bebeğe sahip olmada büyük önem taşıdığını söyledi.
     Normal gebelikte bir annenin 10 ile 12 kilo alabileceğini, ancak bunun ilk üç ay içinde fark edilemeyeceğini belirten Aksoy, kadınların sonraki her ay için 1,5 ile 2 kilo alabileceğini ifade etti.
     Hamilelikte protein, kalsiyum, karbonhidrat ve demir gibi minarelere duyulan ihtiyacın iki katına çıktığını bildiren Aksoy, özellikle hamileliğin ilk 3 ayında folikasit kullanımının önerildiğini kaydetti.
     Aksoy, hamilelik sürecinde kilo kazanımının düzenli olması halinde bebeğin de normal kiloda olacağına değinerek, kilo kazanımı düzeni sağlanamadığı takdirde, bebeğin kilolu veya zayıf olabileceğini dile getirdi.
     Hamilelikte yumurta, balık, kaşar peyniri, yağsız kıyma, tahıl çeşitleri, lor peyniri, yeşil mercimek ve yer fıstığı gibi besinlerin tüketilmesi gerektiğini anlatan Aksoy, Sağlıklı beslenme piramidine göre en az tüketilmesi gereken besinlerin başında katı ve sıvı yağlar ile tatlılar geliyor. En fazla ise ekmek, pirinç ve makarna tüketilmeli dedi.
     Aksoy, ekmek ve tahılların karbonhidrat içerdiklerinden bebek için temel enerji kaynağı olduğuna işaret ederek, hamilelerin özellikle çavdar ekmeği gibi zenginleştirilmiş tahıl ürünlerini ve çeşitli vitamin içeren meyve, sebzeleri bolca tüketmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
     Konferansa üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber BEÜde Gebelikte Beslenme konferansı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER